Partij van de Arbeid

Maandag 18 februari
§ Lijsttrekker Ad Melkert bezoekt Gouderak en Gouda (13.00-21.00). Ad Melkert zal in Gouda zijn oude middelbare school bezoeken en in Gouderak een bezoek brengen aan zijn oude voetbalvereniging.

§ Partijvoorzitter Ruud Koole brengt samen met de Kamerleden Adri Duivesteijn , Jet Bussemaker en Lucy Kortram een bezoek aan Ede en Wageningen (11.00-19.30). Op deze dag zullen zij onder andere de vooroorlogse arbeiderswijk Wijk Ede-Zuid bezoeken. De bezoekers zullen ingaan op de bekende stadsproblematiek en de gerealiseerde en beoogde oplossingen voor de verschillende delen van deze wijk met betrekking tot wonen, werken en samenleven.

§ Minister Eveline Herfkens brengt een bezoek aan Klazienaveen. (12.30 15.15 uur) De minister brengt een bezoek aan de Wereldwinkel en opent een tentoonstelling in de Openbare Bibliotheek.

§ Staatssecretaris Ella Kalsbeek brengt samen met de Kamerleden Usman Santi en kandidaat Kamerlid Gerard Bosman een bezoek aan Rotterdam Feyenoord. Ze zullen zich oriënteren op de activiteiten van de verschillende bevolkingsgroepen in dit stadsdeel. Onder andere bezoeken zij de ECOWACS Foundation, een uitzendbureau voor West-Afrikanen.

§ Staatssecretaris Wouter Bos brengt samen met de kandidaat Kamerleden Diederik Samsom en Roos Vermeij een bezoek aan Rotterdam Noord (13.00-18.00 uur)

§ De Kamerleden Peter van Heemst, Dick de Cloe, Thanasis Apostolou en kandidaat Kamerlid Aleid Wolfsen brengen samen een bezoek aan Amersfoort (14.00-19.00 uur). Om 17.00 uur zullen zij o.a. in gesprek gaan met kunstenaars in een wijkcentrum.

Dinsdag 19 februari
§ Tweede-Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven bezoekt Leiden (14.00-20.00 uur). Tijdens dit bezoek zal zij onder andere om 18.00 uur samen met studenten gaan koken in een studentenhuis.

§ Minister Jan Pronk brengt samen met Kamerlid Rik Hindriks een bezoek aan Groningen (19.00-22.00 uur). Tijdens dit bezoek zullen beiden onder andere in gesprek gaan met studenten over ideologie in de politiek

§ Staatssecretaris Wouter Bos brengt samen met de Kamerleden Nebahat Albayrak, Staf Depla, Jeroen Dijselbloem, Usman Santi en de kandidaat Kamerleden Diederik Samsom en Roos Vermeij een bezoek brengen aan Eindhoven. Staf Depla en Jeroen Dijsselbloem bezoeken hun oude middelbare school en de anderen draaien een lesuur mee op diverse hoge scholen. Zij vertellen daar hoe het is om een kamerlid te zijn of waarom ze het willen worden.

§ Staatssecretaris Geke Faber bezoekt Emmen, samen met met de Kamerleden Harm Evert Waalkens en Tineke Witteveen (14.00-21.00 uur). Op deze dag brengt het gezelschap onder andere een bezoek aan de dorpen en wijken in de Veenkoloniën en spreken daar met kiezers over plattelandsontwikkeling en de ontwikkeling van de tuinbouw.

§ Partijvoorzitter Ruud Koole bezoekt Maarssen en Bodegraven (11.00-21.00 uur). In Bodegraven krijgt Ruud Koole een boek aangeboden, genaamd: 80 jaar Rood in de raad. Het boek gaat over tachtig jaar sociaal bestuur in Bodegraven.

Woensdag 20 februari
§ Fractievoorzitter Ad Melkert bezoekt Amsterdam West en Oost (11.00-21.30) Melkert gaat terug naar het Sloterparkbad en brengt in Amsterdam Oost o.a. een bezoek aan het Flevohuis.

§ Staatssecretaris Geke Faber brengt samen met de Kamerleden Harm Evert Waalkens en Tineke Witteveen een bezoek aan Leeuwarden (vanaf 14.00 uur) Tijdens dit bezoek zullen zij onder andere gesprekken voeren met drugsgebruikers.

§ Staatssecretaris Dick Benschop brengt samen met de Kamerleden Desireé Duijkers, Hillie Molenaar en Bert Koenders een bezoek aan Rotterdam (10.00-13.00 uur). Er zal veel aandacht zijn voor de Millinxbuurt, waar onder andere de wijkveiligheidscoordinator een briefing zal geven en projecten in de wijk zullen worden bezocht.

§ Staatssecretaris Ella Kalsbeek brengt samen met kandidaat Kamerlid Gerard Bosman een bezoek aan Emmen en Almelo (14.00 's avonds). Er wordt onder andere een bezoek gebracht aan de fabriek Emmtec.

§ Kamerlid Staf Depla gaat samen met de kandidaat Kamerleden Diederik Samsom en Roos Vermeij naar Den Bosch (10.30- 16.00) Zij zullen onder andere een bezoek brengen aan de Afvalstoffendienst. Tijdens dit bezoek zullen zij lunchen en meerijden met de mannen. Tevens krijgen zij uitleg over de afvalstoffendienst en de afvalstoffenheffing. Donderdag 21 februari
§ Minister Klaas de Vries bezoekt samen met de Kamerleden Peter van Heemst, Dick de Cloe, Thanasis Apostolou en het kandidaat-Kamerlid Aleid Wolfsen Breda. Een wijkagent leidt de politici rond door het centrum van Breda en laat onder andere de resultaten zien van het Horeca-convenant in de binnenstad.

§ Lijsttrekker Ad Melkert bezoekt Den Bosch (13.00-17.00 uur). Hier heeft hij een ontmoeting met jongeren in de Bron. § Minister Jan Pronk bezoekt samen met de Kamerleden Frans Timmermans, Rik Hindriks en het kandidaat-Kamerlid Walter Etty Zwolle (10.00-15.00 uur). Zij zullen o.a. een bezoek brengen aan De Atlas; de plaats waar de SDAP werd opgericht.

§ Staatssecretaris Ella Kalsbeek bezoekt samen met de Kamerleden Staf Depla, Khadija Arib, Gerritjan van Oven en Usman Santi de stad Utrecht (10.00-15.30 uur). De wijk Kanaleneiland staat centraal in de ochtend, terwijl in de middag de wijk Overvecht zal worden bezocht. In Kanaleneiland wordt een bezoek aan zwembad Den Hommel bezocht. In Overvecht worden portiekgesprekken gevoerd met bewoners.

Vrijdag 22 februari

§ Minister Klaas de Vries bezoekt samen met de Kamerleden Peter Van Heemst, Thanasis Apostolou, Marleen Barth en het kandidaat-Kamerlid Aleid Wolfsen Haarlem. Hier vindt de 24-uurscampagne-marathon plaats, waar o.a. bezoeken aan cafés plaatshebben en het nachtleven wordt ingedoken. De Vries gaat tussen 19.30-21.00 uur op stadswandeling naar het Leger des Heils.

§ Minister Tineke Netelenbos bezoekt samen met de Kamerleden Jeroen Dijsselbloem, Ferd Crone, Peter Rehwinkel en het kandidaat-Kamerlid Gert Jan Boekraad Haarlem. Tussen 20.00-22.00 gaat Tineke Netelenbos naar het COC.

§ Partijvoorzitter Ruud Koole bezoekt Zeeland. Hij doet de plaatsen Vrouwenpolder, Vlissingen en Oostkapelle aan en sluit af met een grote verkiezingsavond bij de afdeling Veere.

§ Fractievoorzitter Ad Melkert bezoekt Breda ('s middags). Zaterdag 23 februari

§ Minister Willem Vermeend bezoekt samen met de Kamerleden Eppo Bolhuis en kandidaat-Kamerlid Omar Ramadan Maastricht ('s middags en 's avonds).

§ Minister Jan Pronk bezoekt samen met de Kamerleden Arie Kuijper, Adri Duivesteijn, Frans Timmermans, Rik Hindriks en het kandidaat-Kamerlid Lia Roefs Meyel, Helden en Maasbree ('s ochtends). Jan Pronk plaatst een lieveheersbeestje als symbool tegen zinloos geweld bij het nieuwe gemeenschapshuis d'n Binger in Meijel. Daarna maakt hij een ronde langs verschillende dorpskernen van de gemeente Meijel, Maasbree en Helden in een antieke brandweerauto.

§ Minister Jan Pronk bezoekt samen met Kamerlid Rik Hindriks en de kandidaat-Kamerleden Godelieve van Heeteren en Walter Etty Eindhoven ('s middags). Een huiskamergesprek met bewoners wiens huis gesloopt moet worden wegens asbest.

§ Staatssecretaris Rick van der Ploeg bezoekt samen met de Kamerleden Sharon Dijksma, Gerrit Valk, Judith Belinfante en het kandidaat-Kamerlid Jacques Tichelaar Rotterdam. In de centrale bibliotheek zullen de politici deelnemen aan een politiek café. Van der Ploeg, die middag teruggekomen uit Marokko, zal veel aandacht besteden aan zijn bezoek en gesprekken voeren met migrantenorganisaties en bezoeken afleggen in Turkse en Marokkaanse koffiehuizen.

§ Minister Tineke Netelenbos bezoekt samen met de Kamerleden Ferd Crone (ovb) en Peter Rehwinkel en het kandidaat-Kamerlid Gert Jan Boekraad Amsterdam (14.00). Tineke Netelenbos en Usman Santi voeren samen met Rob Oudkerk campagne in Amsterdam-Noord en Zuid-Oost. In Amsterdam-Noord zal Tineke Netelenbos het startschot lossen voor een PvdA-Skatetocht door de wijk en in Zuid-Oost wordt een bijeenkomst van Ghanese organisaties bijgewoond.

§ Partijvoorzitter Ruud Koole bezoekt samen met het Kamerlid Gerritjan van Oven en het kandidaat-Kamerlid Gerard Bosman Zeeland.

§ De Kamerleden Mariëtte Hamer en Jet Bussemaker bezoeken Assen (10.00-13.00). Hier ontmoeten zij op de markt alle kandidaat-raadsleden. 's Middags brengen zij een bezoek aan Emmen (14.00-18.00). Hier zullen zij op straat in gesprek gaan met de kiezers. Tevens bezoeken zij de wijk Emmerhout. § Tweede-Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven bezoekt Haarlem en Heemstede. Zij start haar bezoek in de ochtend met de 24-uurscampagne-marathon in Haarlem, waar zij o.a een bezoek brengt aan de moskee. In Heemstede zal zij de vrijwilligersprijs uitreiken.

De periode 24 februari 6 maart volgt met o.a.

27 februari: Melkert en Kok in Delft
1 maart: Special Event in Maastricht met o.a. Melkert en Van der Ploeg 3 maart: Future Festival Tilburg (jongerenfestival) 5 maart: Van Nieuwenhoven, Melkert en Kok in Eindhoven 6 maart: de uitslagenavond in Heerenveen, met Melkert, Van Nieuwenhoven, Koole, Kok, De Vries en Vliegenthart

PvdA-afdeling Voorlichting
070-318 2694