Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-02-2002 Persberichten district Eemland zuid, 08.40 uur

Poging gewapende overval

AMERSFOORT Bij een winkel aan het Pieter Stastokerf vond maandagmiddag een poging overval plaats, waarbij een medewerker van de winkel gewond raakte.

Omstreeks 16.25 uur liep een tot nu toe onbekende man naar een kassa in de winkel en eiste onder bedreiging van vermoedelijk een vuurwapen- geld van de kassiere. De medewerkster aarzelde geen moment en sloeg direct de kassalade dicht. Een tweede medewerker had in de gaten wat er gaande was en probeerde de man bij zijn jas te pakken. Echter de verdachte sloeg met een hard voorwerp tegen het hoofd van de medewerker.

De verdachte zag dat zijn poging strandde en vluchtte de winkel uit. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Eemland zuid, tel.: 0900- 88 44.

Snelheidscontrole

WOUDENBERG De politie heeft maandagmiddag op de Stationsweg oost een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 14.15 en 16.15 uur werden 1266 voertuigen gecontroleerd. Voor 134 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u.

Aanrijding letsel

AMERSFOORT Maandagavond vond op de Stationsstraat een aanrijding plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

Een 46-jarige vrouw uit Hilversum liep omstreeks 18.35 uur over de Stationsstraat. Ter hoogte van de Spoorstraat stak de vrouw de weg over zonder op het verkeer te letten. Hierdoor werd zij aangereden door een 59-jarige bestuurder uit Amersfoort die geen kans meer zag haar de ontwijken. De vrouw kwam ten val en moest voor behandeling nar het Lichtenberg ziekenhuis. Uiteindelijk bleken de verwondingen mee te vallen en kon het slachtoffer dezelfde avond weer naar huis.

Winkeldief aangehouden

LEUSDEN Bij een winkel aan t Plein vond maandagmiddag een diefstal plaats waarbij de verdachte werd aangehouden.

Omstreeks 16.20 uur ontdekte een toezichthouder dat een 39-jarige man uit Amersfoort een winkeldiefstal had gepleegd. De Amersfoorter werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat de winkeldief een aantal handsfree setjes had weggenomen. Tevens werd een fles sterke drank aangetroffen die was ontvreemd in een andere winkel. De man is ingesloten op het bureau en zal binnenkort voor de rechter moeten verschijnen.