Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-02-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.15 uur

Aanrijding op A2

LOENERSLOOT In de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 februari heeft een aanrijding op de A2 plaatsgevonden. Eén inzittende is voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.

Rond 01.10 uur reed een 25-jarige automobilist uit Woerden over de A2, komende uit de richting van Amsterdam en gaande in de richting van Utrecht. Bij hem in de auto zat een 19-jarige vrouw uit Woerden. De automobilist reed achter de kampeerwagen van een 50-jarige man uit Zemst. Daar de kampeerwagen veel regenwater opspatte, besloot de Woerdenaar die wagen in te halen. Bij het wisselen van rijstrook verloor hij de macht over het stuur. Daarbij botste hij op de kampeerwagen, vervolgens tegen de rechter vangrail en kwam op de rechter rijstrook tot stilstand.

De 19-jarige inzittende is met nekklachten voor onderzoek per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht. De auto van de Woerdenaar moest worden weggesleept.

Fietswrakkenactie

WOERDEN Op dinsdag 19 februari heeft de gemeente in samenwerking met de politie een fietswrakkenactie bij het station gehouden.

De actie vond in de ochtenduren plaats en daarbij werden aan de zuidzijde van het station 21 fietswrakken verwijderd en aan de noordzijde 16. Alle wrakken zijn overgebracht naar de Stadswerf. Daar blijven ze vier weken staan en kunnen tegen betaling van 11,50 door hun rechtmatige eigenaar worden opgehaald. Dit kan alleen op de donderdagmiddag tussen 16.00 uur en 16.30 uur. Een afspraak daartoe kan worden gemaakt op het telefoonnummer 0348-430966.

Te snel

WILNIS Op dinsdag 19 februari moest een automobilist na een snelheidsovertreding zijn rijbewijs inleveren.

Rond 14.00 uur zagen politiemensen een 30-jarige automobilist uit Uithoorn met een behoorlijke snelheid over de Provincialeweg N212 tussen Wilnis en Woerden rijden. Zij zagen dat de bestuurder met zijn zwarte sportwagen over de doorgetrokken streep een vrachtwagen inhaalde en daarna zijn weg vervolgde met een snelheid van 140 km/u. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km/u.

De man werd aan de kant gezet. Gezien de zwaarte van de overtreding werd het rijbewijs van de man ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De snelle rijder verklaarde haast te hebben.

Graffiti

LINSCHOTEN Op dinsdag 19 februari is een jongen voor het spuiten van griffiti aangehouden.

Rond 15.30 uur kreeg de politie de melding dat een jongen graffiti aan het spuiten was bij het viaduct van de A12 aan de Korte Linschoten West. Politiemensen benaderden het viaduct van beide zijden en hielden de verdachte op de Korte Lischoten West aan. De jongen, 15 jaar oud en afkomstig uit Linschoten, had de gouden verf nog op zijn handen en haalde de spuitbus onder zijn jas vandaan.

Hij bekende teksten op een muurtje, het viaduct en op een verkeersbord te hebben gespoten. Hij verklaarde bereid te zijn de schade te vergoeden. In totaal had de jongen op negen plaatsen graffiti gespoten. Het proces-verbaal tegen de jongen is voor een alternatieve straf overgedragen aan Bureau HALT.

Bromfietser gewond
WOERDEN Op dinsdag 19 februari raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 20.30 uur reed een 41-jarige automobilist uit Diemen over de Rijnstraat en wilde rechtsaf de Prins Hendrikkade oprijden. Daarbij zag hij een 17-jarige bromfietser uit Woerden die rechts naast hem reed en rechtdoor ging, over het hoofd. Een aanrijding tussen beiden was het gevolg en de bromfietser kwam ten val. De bromfietser is voor onderzoek per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.