Gemeente Capelle a/d IJssel

Overhandiging Stedelijke Beheervisie

Raadslid L. Cachet heeft op woensdag 20 februari 2002 de Stedelijke Beheervisie aan wethouder P.F.J. van den Eijnden overhandigd. Dit deed hij namens de werkgroep Kwaliteit Woonomgeving van de gemeente Capelle aan den IJssel.

In de Stedelijke Beheervisie gaat de projectgroep in op de kwaliteit van de woonomgeving en de te verwachten kwaliteit van de buitenruimte. De Stedelijke Beheervisie is met raadsleden en in wijkoverlegplatforms uitvoerig besproken. In opdracht van de gemeente is voor elke wijk een actieplan opgesteld. Ook is er een bovenwijks actieplan gemaakt voor zaken die meerdere wijken aangaan. Onderdelen hiervan zijn onder andere: het beheerplan Schollebos en het speelruimtebeleidsplan. De gemeenteraad heeft een bedrag van 1,6 miljoen euro beschikbaar gesteld om de actiepunten op korte termijn te kunnen uitvoeren en 2,2 miljoen euro om achterstanden weg te werken.

De politiek luistert wel degelijk naar de burger, concludeerde Paul van den Eijnden toen hij de openbare ruimte symbolisch aan stukken sneed