Gemeente Leiden

Keramiek van atelier Uit de Kunst in stadhuis en Stadsbouwhuis

Expositie
Van 21 februari t/m 10 april exposeren kunstenaars van atelier Uit de Kunst hun keramiek in de vitrines van het Stadhuis en het Stadsbouwhuis.
Maskers van Menno Hazenoot, servies van Martha Meelker, vrouwenvazen van Ruud Schoonderwoerd, schalen van Margie Rusche en mummiepotten van een aantal andere keramisten laten de grote verscheidenheid zien van de verschillende kunstenaars. Wat zij gemeen hebben is een verstandelijke handicap.

Ambachtelijk en kunstzinnig
Onder leiding van docent-begeleiders werken zij dagelijks in het atelier, sommigen in deeltijd, gecombineerd met werkzaamheden in het schildersatelier Kunst & Vliegwerk.
Naast de ambachtelijke aspecten - het kleigieten, de boetseertechnieken en het decoreren- wordt grote nadruk gelegd op de kunstzinnige ontwikkeling. Eigen ideeën, inspiratie opgedaan in het dagelijkse leven of naar aanleiding van een museumbezoek, zijn hierbij het uitgangspunt.
Plezier èn resultaat zijn belangrijk.

Atelier en winkel
Atelier Uit de Kunst is gevestigd aan de Hogewoerd 164 te Leiden en heeft ook een winkel op dit adres, waar de keramische producten worden verkocht. Ook werkt het atelier op bestelling, mits deze ruim van tevoren wordt geplaatst.
Bezoekers zijn van harte welkom van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur.
Uit de Kunst is telefonisch bereikbaar op nummer (071) 513 99 25.