Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

webMethods definieert aanpak voor 'Enterprise Webservices'

Implementatie via drie muisklikken

Amsterdam - 21 februari 2002 - webMethods (Nasdaq: WEBM), de toonaangevende leverancier van integratiesoftware, heeft een alomvattende aanpak gedefinieerd voor de implementatie van webservices. Het webMethods-integratieplatform biedt het fundament voor het inzetten van 'Enterprise Webservices': voor grote ondernemingen geschikte webservices gekoppeld aan business process managementmogelijkheden en een robuust integratieplatform dat reeds in gebruik is bij honderden van de grootste ondernemingen ter wereld.

Hoewel veel aandacht wordt besteed aan de tools die nodig zijn voor het ontwikkelen van webservices, vormen die slechts een klein onderdeel van het geheel. De echte toegevoegde waarde komt van de integratie van Enterprise Webservices met de bedrijfskritieke toepassingen en processen waar een bedrijf op draait. webMethods' unieke aanpak combineert ondersteuning van bekende protocollen - zoals SOAP, WSDL en UDDI - met de managementmogelijkheden, transactionele integriteit en beveiligingskenmerken die grote ondernemingen nodig hebben. webMethods is de eerste integratieleverancier die een oplossing biedt voor het inzetten, integreren en beheren van Enterprise Webservices.

"Nu het concept van webservices volwassen begint te worden, moeten organisaties de ondersteuning van webservices meenemen als een van de criteria wanneer ze verschillende integratieproducten evalueren", zegt Carolyn White, senior research analyst voor META Group. "De keuze voor een integratieleverancier die in bestaande producten standaarden voor webservices ondersteunt, kan organisaties met een op standaarden gebaseerde IT-strategie een snelle start bieden, maar organisaties moeten zich er ook van verzekeren dat die webservices vervolgens geïntegreerd kunnen worden binnen de onderneming."

"Tot nu toe heeft de industrie zich geconcentreerd op het definiëren van een aanpak voor webservices die uitgebreid programmeerwerk vergen", zegt Jim Green, executive vice president en CTO van webMethods. "Onze klanten hebben aangegeven dat ze geïnteresseerd zijn in een oplossing met een laag risico die hen in staat stelt om hun bestaande toepassingen en bedrijfsprocessen te gebruiken, in plaats van die opnieuw te ontwikkelen. webMethods biedt een oplossing waarmee Enterprise Webservices met drie muisklikken kunnen worden ingezet en vervolgens beheerd als een naadloos onderdeel van een bedrijfsproces."

Enterprise Webservices volgens webMethods

webMethods differentieert Enterprise Webservices door de mogelijkheid te bieden om bestaande toepassingen te hergebruiken, mogelijkheden voor transactiebeheer te bieden, en te bouwen op bestaande standaarden.

Bestaande toepassingen veranderen in Enterprise Webservices: Hoewel veel bedrijven de ontwikkeling van webservices net beginnen te onderzoeken, gebruiken honderden bedrijven het webMethods-integratieplatform al om Enterprise Webservices in te zetten. Het webMethods-integratieplatform biedt 'out-of-the-box' functionaliteit waarmee klanten Enterprise Webservices kunnen inzetten met slechts drie muisklikken en zonder programmeercode te schrijven.

Bedrijven willen Enterprise Webservices gebruiken als onderdeel van een complete oplossing voor Global Business Visibility: een enkel overzicht van alle operationele activiteiten van de onderneming, zowel intern als extern. Om die visie werkelijkheid te maken, kunnen bedrijven de nieuwste versie van het webMethods-integratieplatform gebruiken om van bestaande toepassingen Enterprise Webservices te maken. Dat kan onder meer met software van SAP, Siebel, i2 Technologies, J.D. Edwards en Oracle, databases, legacy-systemen, mainframes, en maatwerktoepassingen.

Transactiebeheer: webMethods biedt klanten het unieke vermogen om Enterprise Webservices als onderdeel van hun IT-infrastructuur te integreren en te beheren. Middels de Open Management Interface (OMI)-specificatie kunnen bedrijven hun webservicetransacties en -processen pro-actief beheren, door via het huidige webMethods-integratieplatform prestaties te meten, de quality-of-service, het transactievolume en een aantal andere relevante meetpunten. Bovendien stelt OMI bedrijven in staat om interoperabiliteit te bereiken tussen systeembeheer en integratiesoftware.

Een bewezen platform voor de integratie van Enterprise Webservices: De nieuwste versie van het webMethods-integratieplatform biedt een fundament voor de integratie van Enterprise Webservices met bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-systemen, databases en workflows binnen en buiten de organisatie. Het webMethods-integratieplatform is door meer dan 700 klanten gekozen om verschillende integratieproblemen op te lossen. Door dat bewezen platform in te zetten voor Enterprise Webservices-projecten zijn klanten verzekerd van dezelfde hoge niveaus van betrouwbaarheid, beveiliging, transactionele integriteit en gegarandeerde aflevering als waar ze op vertrouwen voor al hun integratiebehoeften.

Achtergrondinformatie over hoe ondernemingen Enterprise Webservices kunnen inzetten, staat te lezen in de white paper 'Implementing Enterprise Webservices with the webMethods Integration Platform' dat beschikbaar is via www.webmethods.com (ga naar 'Solutions', selecteer 'White Papers').

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevend leverancier van integratiesoftware. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases en werkstromen te koppelen. Die koppeling kan zowel binnen de onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met hun klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 750 klanten, waaronder wereldwijde top 2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman Chemical, The Ford Motor Company, Grainger en Motorola. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Accenture, AMS, BMC Software, Broadvision, Cap Gemini Ernst & Young, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG Consulting, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com.

Contactpersonen:

Jill Latta
webMethods
+31 (0)20 491 97 37
jlatta@webmethods.com

Annemieke van Herk
Footprint Marketing
+31 (0)20 417 71 77
annemieke@footprint.nl