Gemeente Zwolle

Wethouder Den Bult treedt terug Datum uitgave: 22-02-2002
Onderwerp :Burgerzaken
Wethouder Erick den Bult heeft bekendgemaakt dat hij in verband met zijn gezondheidssituatie per 1 maart 2002 terugtreedt als wethouder van de gemeente Zwolle. Ook zal hij na de verkiezingen niet terugkeren als raadslid voor de VVD.
Wethouder Den Bult trad in 1998 aan met in zijn portefeuille: Onderwijs, welzijn, sport en multiculturalisering. Tevens was hij coördinerend wethouder jeugd en wijkwethouder in Berkum, Lichtmis, Westenholte, Spoolde, Windesheim en Wythmen.

In september 2001 werd hij tijdens zijn vakantie in Italië getroffen door een hartinfarct. Daarbij kwam aan het licht dat hij ook een chronisch nierdefect heeft. In oktober van dat jaar heeft hij zijn werkzaamheden hervat.

Tijdens een VNG-vergadering, op 18 januari van dit jaar, werd hij opnieuw getroffen door een hartinfarct. Op 30 januari werd hij na te zijn gedotterd uit het ziekenhuis ontslagen. Op advies van de behandelende artsen trekt hij zich nu om medische redenen terug uit de actieve politiek.

Het college van B&W heeft begrip voor deze beslissing. Het college heeft de afgelopen periode zeer collegiaal met Erick den Bult samengewerkt en betreurt het dan ook bijzonder dat hij om gezondheidsredenen gedwongen is zijn functie neer te leggen en daardoor ook uit het team te stappen. Zijn collega's wensen hem een voorspoedig herstel toe.

Bron: Communicatie en Juridische Zaken
Datum van 22-02-2002 tot 28-02-2002