Gemeente Hengelo

Verkiezingen? Kom ook in de stemming! Bestemmingsplannen Gemeenteraad Wet Milieubeheer
Straatspeeldag 29 mei 2002 Wet Geluidhinder
Klachtrecht Verkeersbesluiten
Bomensaldo 2001 U stemt toch ook!
Plannen inrichting Hasseler Es
Mededelingen 26 februari 2002

Verkiezingen? Kom ook in de stemming!


Op woensdag 27 februari a.s. vindt er in de Stadhuishal een "Avond om in de stemming te komen" plaats. De lijsttrekkers van politieke partijen worden door ervaren journalisten aan de tand gevoeld en ook u kunt met politici in debat. Een goede voorbereiding voor woensdag 6 maart dus. Voor een drankje en muziek wordt gezorgd.

Uitnodiging
U bent op woensdag 27 februari vanaf 19.30 uur van harte welkom in de Stadhuishal. De toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Gemeentewinkel, telefoon 245 9555 of kijk op www.hengelo.nl
Tot en met 2 maart collecteert Terre des Hommes. Van 4 tot en met 9 maart collecteert Nationaal Jeugd Fonds/Jantje Beton.
Straatspeeldag 29 mei 2002


Doet u mee?
Iedereen die op een leuke manier aandacht wil vragen voor de veiligheid in de buurt kan op woensdag 29 mei 2002 aan de nationale straatspeeldag deelnemen. Als u een straatspeeldag in uw eigen buurt wilt organiseren kunt u dat het beste met anderen doen, bijvoorbeeld met uw buren, de school of de wijkvereniging.

Informatie en aanmelding

U kunt u als deelnemer aanmelden of meer informatie vragen bij Scala. Contactpersoon is dhr. Hans Klumpers, telefoon 255 3000

Klachtrecht


Ieder van u komt wel eens met de gemeente in aanraking. Dagelijks vinden er vele contacten plaats. Daar gaat wel eens iets bij mis. U voelt zich dan wellicht onheus behandeld. Heeft u klachten over onheuse gedragingen van een ambtenaar werkzaam bij de gemeente Hengelo, een Collegelid of een Raadslid, dan heeft u wettelijk het recht daarover een klacht in te dienen bij het College van B en W. Deze klachten worden op een vastgestelde wijze binnen een bepaalde termijn behandeld. Ter bescherming van uw privacy worden klachten altijd vertrouwelijk behandeld.

De Overijsselse Ombudsman

Bent u over de afhandeling van uw klacht niet tevreden, dan kunt u uw klacht voorleggen aan de Overijsselse Ombudsman. De Overijsselse Ombudsman is, anders dan de naam doet vermoeden, een commissie. Deze commissie heeft geen binding met de gemeente en spreekt een onafhankelijk en onpartijdig oordeel over uw klacht uit.

De Overijsselse Ombudsman houdt maandelijks een spreekuur in het stadhuis van Hengelo. Het spreekuur kan alleen op afspraak worden bezocht door burgers en vertegenwoordigers van bedrijven en instellingen die eerder een klacht bij de gemeente hebben ingediend en welke klacht niet tot hun genoegen is afgehandeld. Wilt u een afspraak maken dan kunt u contact opnemen met de klachtencoördinator van de gemeente Hengelo, telefoon 2459240. Het eerst volgende spreekuur van de Overijsselse Ombudsman vindt plaats op donderdag 14 maart 2002.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het klachtrecht en de Overijsselse Ombudsman, dan kunt u terecht bij De Gemeentewinkel (telefoon 2459555). Daar kunt u ook een folder met uitgebreidere informatie vinden. Of kijk op de website van de Overijsselse Ombudsman:
www.overijsselseombudsman.nl

Bomensaldo 2001


Het aantal bomen in de gemeente Hengelo is vorig jaar toegenomen met 45 stuks. Het betreft hier het aantal bomen binnen de bebouwde kom.
* telling aantal bomen 1 januari 2001: 29844
* telling aantal bomen 1 januari 2002: 29889
Plannen inrichting Hasseler Es


De definitieve ontwerpen van de aanpassingen van de inrichting van de Hasseler Es voor hoogwaardig openbaar vervoer (HOV), ontwerpen van duurzaam veilig en aanpassingen aan voet- en fietspaden, liggen ter inzage op 26 en 27 februari 2002 van 16.00 uur tot 19.30 uur in de Thaborkerk aan de G. Peuscherstraat 1. Tijdens deze inloopuren zijn deskundigen van de gemeente Hengelo aanwezig om uw vragen te beantwoorden.
De ontwerpen liggen op dinsdag 26 februari en woensdag 27 maart 2002 ook ter inzage bij de balie van de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. De balie is op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 13.00 uur. Gedurende deze periode kunt u uw mening over de plannen kenbaar maken aan het College van B en W, postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Bestemmingsplannen


Goedkeuring bestemmingsplan Klein Driene, deelplan de Noork (Kotmansweg)
Bij besluit van 7 februari 2002, kenmerk RWB/2002/288 heeft het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel het besluit van het College van B en W van 16 januari 2002, nr. 18760 tot vaststelling van het bestemmingsplan Klein Driene, deelplan de Noork (Kotmansweg) goedgekeurd.

Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk om op een perceel aan de Kotmansweg vier woningen te bouwen. Het betreffende perceel staat momenteel plaatselijk bekend als sportcentrum met schuur en parkeerplaatsen.
Ter inzage, beroep en verzoek om voorlopige voorziening Het goedgekeurde bestemmingsplan Klein Driene, deelplan de Noork (Kotmansweg) ligt van 27 februari tot 10 april 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Tegen het goedkeuringsbesluit kan beroep worden ingesteld door degenen die bedenkingen hebben ingebracht bij Gedeputeerde Staten, alsmede door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot Gedeputeerde Staten te wenden. Het beroep kan van 27 februari tot 10 april 2002 worden ingesteld van bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het goedkeuringsbesluit treedt in werking op 10 april 2002. Indien echter binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een dergelijk verzoek kan alleen worden gedaan door diegenen die bevoegd zijn tot het instellen van beroep.

Ontwerp bestemmingsplan Berflo Es, deelplan Arnoldstraat, Mauritsplein, Sybrandstraat

Het plangebied wordt begrensd door de Albrechtsweg, Waarbekenweg, Bernhardstraat en de Berfloweg. In betrokken gebied is met toepassing van artikel 19 WRO in 1995 en 1999 bouwvergunning verleend voor de bouw van diverse woningcomplexen. Inmiddels zijn de woningen gerealiseerd. Het ontwerp bestemmingsplan legt de juridische basis ter legalisering van de woningbouw en tevens kan adequaat worden gereageerd op toekomstige bouwaanvragen in dit gebied. Ter inzage en zienswijzen
Het ontwerp bestemmingsplan ligt van 27 februari tot 27 maart 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze richten aan de Gemeenteraad, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
* August Vordingstraat 16, veranderen en vergroten woonhuis
* August Vordingstraat 18, veranderen en vergroten woonhuis
* August Vordingstraat 20, veranderen en vergroten woonhuis en plaatsen dakkapel

* August Vordingstraat 22, veranderen en vergroten woonhuis
* August Vordingstraat 34, veranderen en vergroten woonhuis
* August Vordingstraat 38, veranderen en vergroten woonhuis
* Berendinastraat 33, veranderen en vergroten woonhuis
* Deldenerstraat 18 - 20, oprichten zuiveringsinstallatie (tijdelijk)

* Deurningerstraat 178, veranderen en vergroten woonhuis
* Deurningerstraat 81, veranderen en vergroten bedrijfspand
* Dr Schaepmanstraat 59, veranderen en vergroten woonhuis
* Else Mauhsstraat 57, veranderen en vergroten woonhuis
* Harmsveldweg 4, uitbreiding schoolgebouw
* Jan van der Heydenstraat 13, veranderen en vergroten woonhuis
* Kretastraat 15, veranderen en vergroten woonhuis
* Landmansweg 111, veranderen en vergroten woonhuis
* Markt 2, veranderen winkelpand

* Oosterveldstraat 11, oprichten schuur

* Oversteweg 21-1 t/m 21-5, oprichten van 3 appartementen met bergingen

* Thiemsbrug 57, veranderen van 2 winkels in een winkel
* Toulousestraat 9, plaatsen van 2 dakkapellen
* Uitslagsweg 179, veranderen en vergroten woonhuis
Meldingen

Meldingen zijn ingediend voor:

* Brecklenkamp 49, oprichten schuur

* Wegtersweg (tegenover nr 46), oprichten middenspanningsruimte In de week van 11 tot en met 15 februari 2002 is ingestemd met:
* Landsteinerstraat 30, plaatsen dakkapel In de week van 11 tot en met 15 februari 2002 is vergunning verleend
* Bantingstraat 13, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. erker
* Bellinckhof 15, plaatsen dakkapel

* Breemarsweg 73, oprichten berging

* Breemarsweg 75, oprichten berging

* Cardiffstraat 15, veranderen en vergroten woonhuis
* Deldenerstraat 288, veranderen en vergroten woonhuis
* Delhezstraat 19, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. erker
* Eduard Flipsestraat 31, veranderen en vergroten woonhuis
* Gaasterlandstraat 20, veranderen en vergroten woonhuis
* Hassinkweg 11, veranderen gevel bedrijfsgebouw
* Hermelijnstraat 8, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v erker
* Jasmijnstraat 15, vergroten schoolgebouw
* Piet Mondriaanstraat 74, veranderen woonhuis en verkleinen tuinhuis

* Populierenweg 49, plaatsen dakkapel

* Sloetsweg 17, veranderen en vergroten woonhuis
* Straatsburg 68, inrichten restaurant chinees(afhaal)
* Tunisstraat 16, veranderen en vergroten woonhuis
* Vosboerweg 8, veranderen bedrijfshal
Sloopvergunningen
In de week van 11 tot en met 15 februari 2002 is vergunning verleend voor:

* Bachstraat 56, slopen asbesthoudende afvoer
* Langelermaatweg 69 - 71, gedeeltelijk slopen garage
* Vosboerweg 8, gedeeltelijk slopen bedrijfsruimte
* Wegtersweg, sectie A,nr 4217, slopen bedrijfspand (gasturbinefabriek)

* Wolfkaterweg 63, slopen 3 varkensstallen inclusief bijbehorende kelders
In de week van 11 tot en met 15 februari 2002 is vergunning verleend
* Demmersweg 2, plaatsen 2 lichtbakken

* Deurningerstraat 302, plaatsen 2 lichtbakken
* Oude Boekeloseweg 31, plaatsen neonlichtreclame
* Vosboerweg 22, plaatsen opschrift
De instemming meldingen, verleende bouw- , sloop- en De besluiten zijn genomen in de week van 11 tot en met 15 februari 2002. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen, telefoon 2459 647.
Besluit ex artikel 8.23 tot ambsthalve aanvulling vergunningvoorschriften
In het belang van de bescherming van het milieu is besloten tot aanvulling van de voorschriften verbonden aan de oprichtingsvergunning onder nummer 6640 verleend op 16 april 1998 aan:
* Pierre Boels B.V. voor het verhuurbedrijf Boels Verhuur B.V. gevestigd aan de Oldenzaalsestraat 322

De aan te vullen voorschriften hebben als doel bescherming te bieden tegen mogelijke lichthinder door het in werking zijn van de reclameverlichting, die is gericht op de bedrijfsnaam aan de gevel van het pand.

Ter inzage, beroep en voorlopige voorziening

Het besluit tot ambtshalve aanvulling van de vergunningvoorschriften ligt vanaf 27 februari 2002 gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Milieu. Hoewel er bedenkingen zijn ingebracht tegen het ontwerp wijkt het besluit hier naar de strekking niet van af. Daarmee staat, behalve voor degenen die tijdig bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit, tegen het besluit geen beroep meer open. Beroep staat wel open voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat ze geen bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit.

Uw beroepschrift stuurt u naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State te Den Haag, p/a Postbus 20019, 2500 EA s-Gravenhage. In het beroepschrift vermeldt u naam en adres, dag - en handtekening en de gronden van uw beroep, en zomogelijk een afschrift van het besluit waartegen uw beroep zich richt.

Een beroepschrift kunt u ingeval van een spoedeisend belang vergezeld doen gaan van een bij de Voorzitter van de hiervoor genoemde Afdeling in te dienen verzoek om een voorlopige voorziening (bijvoorbeeld schorsing). In dat geval treedt het besluit niet in werking na afloop van de beroepstermijn, maar pas nadat door de Voorzitter een beslissing is genomen op dit verzoek. Gaat u in beroep dan is een griffierecht verschuldigd van 109,- (rechtspersonen 218,-), dat bij geheel of gedeeltelijke gegrondverklaring van het beroep op last van de bestuursrechter aan u wordt gerestitueerd. Hetzelfde bedrag aan griffierecht is nogmaals verschuldigd indien tevens een verzoek wordt gedaan om voorlopige voorziening.

* Matoflex BV, ten behoeve van een machinefabriek, eerder gelegen aan de Havenstraat 17
Het intrekkingbesluit en andere terzake zijnde stukken liggen van 27 februari tot en met 10 april 2002 ter inzage bij de afdeling Milieu. werking op 10 april 2002, tenzij voor genoemde datum bij de Afdeling bestuurs-rechtspraak van de Raad van State schriftelijk beroep is verzoek om voorlopige voorziening is beslist.
Voor meer informatie over het instellen van beroep en het verzoeken om het treffen van een voorlopige voorziening kunt u terecht bij de afdeling Milieu.
Melding artikel 8.41

Rectificatie

Bij de afdeling Milieu ligt ter inzage de melding als bedoeld in het hieronder vermelde, op artikel 8.41 Wet milieubeheer gebaseerde uitvoeringsbesluit, die ontvangen is van:

* Jan Krul caravans- outdoor vof aan de Oldenzaalsestraat 583 in verband met het veranderen van de inrichting (Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer)
De inrichting dient te voldoen aan de voorschriften opgenomen in de bijlage bij de daarbij genoemde besluit.

Ter inzage

Tegen bovenstaande melding op grond van de Wet milieubeheer staat geen bezwaar en/of beroep open. De melding met bijbehorende stukken kunt u van 27 februari tot en met 10 april 2002 inzien bij de afdeling Milieu.
Een melding is ontvangen van:

* Thales Nederland BV m.b.t. het verplaatsen en gedeeltelijk vernieuwen van installaties voor de vervaardiging van printplaten en het gedeeltelijk vernieuwen van de waterzuiveringsinstallatie aan de Zuidelijke Havenweg 40

Burgemeester en wethouders hebben een verklaring afgegeven dat de gemelde veranderingen niet leiden tot andere of grotere nadelige milieugevolgen dan die Thales Nederland BV mag veroorzaken volgens de geldende vergunning. Deze vergunning geldt daarmee ook voor de gemelde veranderingen.
De melding, de verklaring en andere stukken liggen van 27 februari tot en met 10 april 2002 ter inzage bij de afdeling Milieu. Als uw belang rechtstreeks bij deze melding en verklaring is betrokken, dan kunt u gedurende de inzageperiode schriftelijk bezwaar maken. Het bezwaarschrift richt u aan burgemeester en wethouders van Hengelo, Postbus 18, 7550 AA te Hengelo en moet tenminste bevatten: naam en adres, dagtekening en ondertekening, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en de gronden van het bezwaar.

Gelijktijdig met of direct na indiening van het bezwaarschrift kan in geval van een spoedeisend belang een verzoek worden gedaan om het treffen van een voorlopige voorziening. Een dergelijk verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE in Den Haag. Het verzoek moet dezelfde gegevens bevatten als genoemd bij het bezwaarschrift en bovendien moet een afschrift van het bezwaarschrift worden meegezonden. Voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffiegeld geheven: 109,- voor een natuurlijk persoon en 218,- voor een rechtspersoon.

Wet Geluidhinder


Stellen nadere geluideis

Besloten is, in afwijking van de geldende geluidsvoorschriften op grond van het Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer een nadere geluideis te stellen aan:


- PR Verhuur BV, Wegtersweg 18

Ter inzage, bezwaar en verzoek om voorlopige voorziening

Het besluit met betrekking tot de nadere geluideis ligt met andere van belang zijnde stukken van 27 februari tot en met 10 april 2002 ter inzage bij de afdeling Milieu. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kan tegen dit besluit door een belanghebbende binnen zes weken na de dag waarop het is bekendgemaakt door toezending aan het betrokken bedrijf bij ons een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend, dat moet worden ondertekend en van een dagtekening voorzien.

Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan burgemeester en wethouders van Hengelo, Postbus 18, 7550 AA te Hengelo. Gelijktijdig met of direct na indiening van het bezwaarschrift kan in geval van een spoedeisend belang het verzoek worden gedaan een voorlopige voorziening te treffen. Een zodanig verzoek, dat moet worden gemotiveerd, ondertekend en voorzien van een dagtekening dient u te richten aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, p/a Postadres 20019, 2500 AE in Den Haag.

Indien een zodanig verzoek wordt gedaan binnen de termijn voor het indienen van een bezwaarschrift treedt de nader eis niet inwerking voordat op het verzoek is beslist.

Bij een verzoek om een voorlopige voorziening dient een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. Voor het in behandeling nemen van een verzoek wordt griffiegeld geheven t.b.v. 109,= (rechtspersonen 218,=), dat moet worden voldaan binnen de daarvoor door de griffier van de Raad van State te stellen termijn.

Verkeersbesluiten


Voorgenomen verkeersbesluit

Afsluiting Eikstraat ter hoogte van de Oldenzaalsestraat voor gemotoriseerd verkeer

In het kader van de realisatie van de stadsfietsroute Vossenbelt zijn burgemeester en wethouders van plan om de Eikstraat ter hoogte van de Oldenzaalsestraat af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer.

De maatregel is onderdeel van de realisatie van de Stadsfietsroute Vossenbelt, zoals vastgesteld in de "Haalbaarheidsstudie Stadsfietsroute Vossenbelt" die een snelle en comfortabele fietsverbinding verzorgt tussen de Hengelose binnenstad en de woonwijk Slangenbeek/Vossenbelt. Tevens zal de afsluiting van de Eikstraat de doorstroming op de Oldenzaalsestraat bevorderen. Dit is van belang voor het Hoogwaardig Openbaar Vervoer.

Ter inzage en zienswijzen

Dit voorgenomen besluit ligt van 6 maart tot 2 april 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer R 115. Gedurende de hierboven genoemde termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk hun zienswijzen omtrent de voorgenomen maatregelen kenbaar maken aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Inloopmiddag
Op 5 maart van 16.00 tot 20.00 uur kunt u voor een nadere toelichting op de plannen terecht in de Burgerzaal van het stadhuis. Intrekking verkeersmaatregel
Bij besluit van het College van B en W van 6 februari 2002, nr 19689 is besloten het verkeersbesluit van 21 september 2001 nr 12833, waarbij is besloten de Bornsedijk en de Hoge Veldsweg af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer, uitgezonderd bestemmingsverkeer, in te trekken.
Dit besluit ligt gedurende zes weken ter inzage bij de dienst Stedelijk Beheer en Ontwikkeling, Reitzstraat 15, kamer 115. Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na publicatiedatum bezwaar maken bij het College van B en W, Postbus 18, 7500 AA Hengelo. Een bezwaarschrift dient te worden ondertekend, bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, een dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.





Woensdag 6 maart

U stemt toch ook!

Stembureaus open van 7.30 tot 21.00 uur

www.hengelo.nl
februari 5 12 19