KLM

02/006

OLYMPISCHE VLUCHT UIT SALT LAKE CITY DINSDAGMIDDAG OP SCHIPHOL

SALT LAKE CITY/AMSTELVEEN; 21 februari 2002 KLM verzorgt in samenwerking met NOC*NSF en reisagent ATP Online op maandag 25 februari a.s. een speciale Olympische nonstop-terugvlucht vanuit Salt Lake City naar Amsterdam. Deze Boeing 747-400 vlucht KL 610 komt volgens planning op dinsdag 26 februari om 14:15 uur op Schiphol aan en wordt binnengeloodst door voormalig Olympisch schaatskampioene Yvonne van Gennip.

Op deze vlucht zit de voltallige Nederlandse Olympische delegatie, met alle medaillewinnaars, overige sporters, trainers, begeleiders en officials, alsmede veel sportjournalisten. Daarnaast zitten Noorse en Griekse groepen Olympia-bezoekers aan boord, die vanaf Schiphol naar huis zullen doorvliegen.

De service aan boord van vlucht KL 610 krijgt in samenwerking met Catering Inflight Services en NOS Studio Sport een speciaal Olympisch karakter. De NOS zal tijdens de terugvlucht en bij aankomst op Schiphol ook interviews en reportages opnemen voor radio en televisie.

KLM Cargo heeft in de aanloop naar en tijdens de Winterspelen in Salt Lake City voor NOC*NSF een intensief grondtransport-netwerk in stand gehouden. Hiervoor werden onder meer speciale truckingdiensten tussen Calgary en Salt Lake City onderhouden. De logistiek was in handen van twee medewerkers van KLM Cargo en Northwest Cargo, die tijdelijk in respectievelijk Calgary en Salt Lake City waren gevestigd. KLM Ground Services heeft de eenmalige afhandeling van de speciale Olympische vlucht in Salt Lake City en op Schiphol voorbereid.

AMS/DR/BK

KLM CORPORATE COMMUNICATIONS (AMS/DR)
Marjolein Schotel
Assistant to Media Relations
tel: # 31 20 649 45 45
fax: # 31 20 648 80 92
Email: secr.mediarelations@klm.com