Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Microsoft Gold Certified Partner Status voor Explainer DC

"De klant wil geen hip internetbedrijf, maar een professionele en eigentijdse ICT-partner"

Amsterdam, 26 februari 2002 - Het Amsterdamse Explainer DC mag zich sinds deze week Microsoft Gold Certified Partner E-commerce noemen. Een bekroning die de leidende positie van Explainer DC als applicatie ontwikkelaar op basis van internettechnologie bevestigt. Eerder gingen in Nederland slechts enkele bedrijven Explainer DC voor. Microsoft Gold Certified Partners moeten aan een zeer streng eisenpakket voldoen waaronder voldoende certified software developers en een portfolio van actuele en succesvolle transactie gedreven ('e-commerce') websites die zowel door Microsoft als door de klanten zelf op kwaliteit worden beoordeeld. Partners met de e-commerce Gold-status mogen zich "the most skilled partners in e-commerce solutions" noemen, aldus de oorkonde van Microsoft.

Explainer DC toont aan dat ze het niveau van hip internetbedrijf is ontstegen: "Onze status als Microsoft Gold Certified Partner bewijst onze expertise en diepgaande technische competentie op het vlak van ICT en internettechnologie. Het is de hoogste status die Microsoft haar partners toekent", aldus Stef Heutink, directie Explainer DC. Mede directeur Ronnie Overgoor vult aan; "De Microsoft technologie is erg krachtig als het gaat om zaken als 'value for money' en betrouwbaarheid; zeer relevante aspecten binnen huidige ICT trajecten. Onze concurrentie bestaat vandaag de dag uit de gevestigde orde van grote ICT ondernemingen. De verkregen Microsoft Gold status, aangevuld met onze jarenlange ervaring als internetbureau, zorgt voor een frisse wind in het ICT landschap en maakt Explainer DC tot een serieus te overwegen alternatief."

Explainer DC heeft zich het laatste jaar als een van de weinige staande weten te houden tijdens de zogenaamde 'internet-malaise'. Er werd afscheid genomen van het imago van een 'hip internetbedrijf' en dankzij een realistische visie, pragmatische aanpak en een uitgekiende gekozen concurrentiepositie ten opzichte van de gevestigde orde in het ICT landschap hebben klanten hun vertrouwen in Explainer DC onderstreept. Hierdoor zijn er de afgelopen maanden interessante projecten opgeleverd. Deze projecten waren voor Microsoft het bewijs dat Explainer DC de Gold status verdient. "Today's pressures to build the best E-Commerce solutions can be critical to business success information. These solutions need to be reliable yet deployed very quickly," aldus Rosa Garcia, general manager van de Partner Programs Group van Microsoft Corp. "Microsoft recognizes that companies don't want to choose a technology partner that needs to learn on the job - they need a partner with proven experience."

Over Explainer DC
Explainer DC is een zelfstandige ict onderneming met een relatief lange geschiedenis. Al eind jaren '80 maakte het bedrijf een start met de eerste interactieve producties. Anticiperend op alle ontwikkelingen op het gebied van multimedia, digitale communicatie en internettechnologie is het bedrijf uitgegroeid tot een van de toonaangevende en meest ervaren spelers in Nederland als het gaat om advies en realisatie op het gebied van e-business. Explainer DC wordt door haar klanten ingezet voor (e)business consultancy, applicatieontwikkeling, gebaseerd op internettechnologie, beheer en hosting van deze applicaties, content management, e-commerce trajecten en online marketing .

Explainer DC is trots op klanten als Nederlands Bibliotheek en Lectuur Centrum (NBLC), Keesing Publishing International (www.lekker.nl), Ministerie van Landbouw en Natuurbeheer en Visserij (UO Laser), Nationaal Restauratie Fonds (www.monumenten.nl), Bank of Scotland (www.eubos.nl), RAI Group (o.a. www.rai.nl), Stichting SOA Bestrijding (www.soa.nl), Dixons (www.dixons.nl), Perry Sport (www.perrysport.nl) en KPMG (www.kpmg.nl). Meer informatie over Explainer DC en haar klanten vindt u op www.explainerdc.com .

Noot aan de redactie (