Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 26-02-2002 Dagelijkse persberichten en bericht snelheid Ketelbrug Dagelijkse persberichten, S. van Bruinessen, 06-53224343

Verscherpte snelheidscontrole op de Ketelburg
Op beide rijbanen van de A-6 op de Ketelbrug geldt sinds enige tijd een maximumsnelheid van 90 km/h. Deze snelheidsbeperking is ingesteld in verband met de werkzaamheden op en onder de brug. De werklieden werken soms vlak langs -of zelfs op- de rijbanen, wat bij hogere rijsnelheden extra gevaar oplevert. Ook het werken onder de brug is geen pretje als het verkeer over de brug dendert. Hogere snelheden leveren niet alleen veel meer geluidshinder op, maar ook extra trillingen waardoor zelfs het werken onder de brug gevaarlijk kan worden.
Een eerste meting heeft uitgewezen, dat zon 60 procent van de weggebruikers zich niet aan deze maximumsnelheid houdt. De politie gaat dagelijks snelheidscontroles houden op de Ketelbrug. Rijkswaterstaat plaatst een matrixbord om de weggebruikers te waarschuwen.

Beroving
ALMERE Bij de politie is aangifte gedaan van een beroving. Een 18-jarige Lelystedeling gaf aan maandagavond in de trein door twee onbekende verdachten beroofd te zijn van zijn mobiele telefoon en daarbij klappen gekregen te hebben. De beroving vond plaats in een trein die gestopt was op station Parkwijk. De verdachten gingen uit de trein met de buit er vandoor.

Brand
ALMERE Maandagmiddag was er brand in een school op de Rossinistraat. Toen de politie ter plaatse kwam, was de brand al geblust. De brand was in een klaslokaal tijdens een pauze ontstaan. Niemand raakte gewond. De schade bleef beperkt. De brandweer was ook ter plaatse. De hulpverleners vermoeden brandstichting.

In Noord deden zich geen meldingswaardige bijzonderheden voor.