---
PTC stelt gratis 3D-software ter beschikking via het internet

---
Pro/DESKTOP Express 3D-ontwerpsoftware bevordert de samenwerking doorheen het volledige productontwikkelingsproces
Brussel (B), 27/02/2002

PTC, ontwikkelaar van ontwerpsoftware voor de productontwikkeling, heeft Pro/DESKTOP Express gelanceerd. De software laat ingenieurs toe gratis samen te werken met andere betrokkenen bij het productontwikkelingsproces. PTC is de eerste onderneming die dergelijke 3D-software gratis aanbiedt.

Pro/DESKTOP Express is de nieuwe krachtige parametrische modeleer software die naadloos aansluit op de behoefte van ingenieurs, ontwerpers en studenten die (samen)werken in een Pro/ENGINEER-ontwikkelingsomgeving. Pro/DESKTOP Express is gebruiksvriendelijk, eenvoudig aan te leren, gratis en volledig compatibel met Pro/ENGINEER. Daarnaast heeft PTC een nieuwe versie van Pro/DESKTOP geïntroduceerd, die wereldwijd verkrijgbaar is voor 995$.

Naast een fotorealistische weergave en Visual Basic voor toepassingen, biedt het softwarepakket zijn gebruikers, net als Pro/ENGINEER-klanten, de mogelijkheid in een Pro/COLLABORATE-omgeving te werken. Pro/COLLABORATE is een gratis webgebaseerde dienst van PTC die klanten toelaat in virtuele werkruimtes samen te werken met wie dan ook waar ook ter wereld. Via de website www.procollaborate.com is samenwerking mogelijk zowel binnen een onderneming als over de firewalls heen met externe leveranciers, manufacturing partners en klanten. Daardoor kunnen klanten de time-to-market reduceren, de productkwaliteit verbeteren en overhead kosten drukken. Bovendien kunnen deelnemers aan de Pro/COLLABORATE-projecten die geen licentie hebben voor Pro/ENGINEER, gebruik maken van de nieuwe software om ontwerpen in Pro/ENGINEER te bekijken, te veranderen en te manipuleren.

Pro/DESKTOP wordt reeds gebruikt in grote ondernemingen door werknemers die belast zijn met taken waarvoor geen Pro/ENGINEER-licentie nodig is zoals het conceptueel ontwerp, de productie of project management. In kleinere bedrijven wordt Pro/DESKTOP daarnaast vaak gebruikt om 2D- ontwerpen om te zetten in 3D-modellen. Een ander bewijs van de gebruiksvriendelijkheid van Pro/DESKTOP ligt in haar gebruik door meer dan een miljoen studenten wereldwijd uit alle lagen van het onderwijs als onderdeel van hun technologisch curriculum.

De nieuwe Pro/DESKTOP-pakketten bevatten functies als 2D-sketchen, parametrisch modelleren, assembleren, 2D en 3D-kinematica, collaborationtools, configuraties, animaties, compatibiliteit met Pro/ENGINEER en de mogelijkheid ProductView-gegevens te exporteren. De nieuwe versies van Pro/DESKTOP zijn eveneens geïntegreerd in de laatste uitgave van ProjectLink.

Pro/DESKTOP Express kan gratis gedownloaded worden op www.ptc.com/products/desktop of op www.procollaborate.com. Daarnaast kan de software op CD verkregen worden in de E-Store van PTC (http://www. Ptc.com/estore/catalog.catalog.jsp.) Pro/DESKTOP is eveneens te koop in de E-Store van PTC en bij de erkende softwaredealers en PTC-verkoopverantwoordelijken. Bij het downloaden van Pro/DESKTOP Express, wordt gebruikers gevraagd zich te registeren om een activeringscode te ontvangen. Die is gedurende zes maanden geldig. Daarna moeten ze zich opnieuw registeren. Zo verzekeren ze er zich van steeds de meest recente versie en functionaliteiten te bezitten.

---
END

---
Over PTC (www.ptc.com)
PTC (Nasdaq: PMTC) ontwikkelt, verkoopt en ondersteunt softwareoplossingen waarmee fabrikanten superieure producten sneller op de markt kunnen brengen dan hun concurrenten. PTC is 's werelds grootste softwarebedrijf op het vlak van productontwikkeling, met wereldwijd meer dan 30.000 klanten.
PTC Benelux, Jerome La Fontaine, Sales & Marketing Support, Reitscheweg 7P, 5232 BX 's-Hertogenbosch, T: + 31 (0)73-6442705, F: + 31 (0)73-6443055, E:
Jlafontaine@ptc.com