Gemeente Hoogezand-Sappemeer

.

.

VVD Afdeling Hoogezand Sappemeer

www.vvdhoogezand-sappemeer.nl

SAMENVATTING VERKIEZINGSPROGRAMMA 2002-2006

ALGEMEEN BELEID
Het bestuur van de gemeente Hoogezand-Sappemeer moet de term "openbaar" waarmaken: open, eerlijk en duidelijk naar de burgers toe.

ONDERWIJS
Behoud en uitbouw van goed openbaar voortgezet onderwijs in onze gemeente is topprioriteit. Het dr. Aletta Jacobs College verdient daarom nieuwbouw

WONEN
De VVD is vóór het naar eigen inzicht kunnen bouwen op vrije kavels. Bij de verbetering en ontwikkeling van woonwijken moet rekening worden gehouden met de woonwensen van de bewoners.

OUDEREN
Ouderen moeten zich veilig kunnen voelen in een prettige woonomgeving in het rustige besef dat zorg voorhanden is als daar behoefte aan is. De wensen van ouderen staan voorop. Na een werkzaam leven mogen ouderen met recht aanspraak maken op goede voorzieningen.

AZC
De VVD wil geen AZC in Hoogezand-Sappemeer.

VEILIGHEID
Adequate veiligheidsmaatregelen en een streng handhavings-beleid moeten de kans op ongevallen, branden en rampen verkleinen. Hier moeten extra financiële middelen voor worden vrijgemaakt. De politie is en blijft de baas op straat.

VERKEER
De VVD is vóór vrij parkeren en tegen verkeersdrempels. Geen doorgaand (vracht)verkeer in het stadshart en de omliggende wijken.

FINANCIËN
Het door de burger opgebrachte belastinggeld moet op een verantwoorde manier worden besteed. Géén onnodige belastingverhoging en een sluitende begroting !

ECONOMIE
Een stimulerend en flexibel overheidsbeleid moet zorgen voor een optimaal vestigingsklimaat voor ondernemers.

SOCIAAL BELEID
De beste sociale voorziening is een betaalde baan, sociaal isolement is funest. Voor wie ongewild en soms langdurig aan de zijlijn is terechtgekomen moeten wegen openstaan om weer zelfstandig en volwaardig in de samenleving deel te nemen.

JONGEREN
Het overgrote deel van de jeugd ontwikkelt zich in vrijheid tot burgers met verantwoordelijk-
heidsgevoel. Waar het misgaat moet vroeg en duidelijk worden ingegrepen, voordat een ongewenste carrière tot ontwikkeling komt.

HORECA
De cafés / disco's moeten eerder dicht om nachtelijke overlast tegen te gaan.

CULTUUR
Kunst en cultuur betekenen een extra dimensie in het dagelijks bestaan, waar een zo breed mogelijk publiek deel aan moet kunnen nemen. Het is een taak van de overheid om te zorgen voor goede accommodaties en voor bescherming van het cultureel erfgoed. Openingstijden van de bibliotheek moeten worden aangepast aan de wensen van de gebruikers.

SPORT EN RECREATIE
De openingstijden voor vrij zwemmen moeten worden uitgebreid, zodat ook werkenden in de avonduren van het zwembad gebruik kunnen maken. Het Zuidlaardermeer en omgeving moeten geen stiltegebied worden, maar beschikbaar zijn voor recreatie.

www.vvdprovinciegroningen.nl