Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 26-02-2002 Persbericht district Den Bosch

DRONKEN ACHTER HET STUUR (s-Hertogenbosch)

Een 36-jarige Bosschenaar vestigde maandagavond de aandacht op zich toen hij als bestuur-der van een quad komende vanuit de Kerkstraat op twee wielen bijna de Sint Jan binnen reed. Dit vond plaats onder de ogen van enkele politiemensen die de man vervolgens con-troleerden. Hij bleek behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren. Hij weigerde vervolgens alle medewerking en is aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het weigeren van de blaastest. Hij kreeg bovendien een rijverbod voor de duur van 24 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING (s-Hertogenbosch)

Door de nog onbekende bestuurder van een blauwe personenauto van het merk BMW is maandagavond op de Helftheuvelpassage een aanrijding veroorzaakt met een geparkeerde staande personenauto. Een daarin op de chauffeur wachtende 19-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch liep tengevolge van de aanrijding zodanig nekletsel op dat zij zich onder doktersbehandeling moest laten stellen. De veroorzaker van de aanrijding is doorgereden. Getuigen hebben het kenteken van de zijn auto op kunnen nemen. De politie stelt een onderzoek in.

BEROOFD (s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht is op de Handelskade in s-Hertogenbosch een 22-jarige inwoner van Sprang Capelle door twee hem onbekende mannen beroofd. Toen het slachtoffer de hoek om liep werd hij zo hard in de maag gestompt dat hij ten val kwam. Een van de twee overvallers trok vervolgens een mes en onder bedreiging is de jas van het slachtoffer met daarin zijn portemonnee afhandig gemaakt. Beide overvallers zijn er op een scooter in de kleuren rood en groen vandoor gegaan.

ONDER INVLOED (s-Hertogenbosch)

Een 28-jarige automobilist uit s-Hertogenbosch is afgelopen nacht op de Maaspoortweg betrapt op het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal.

16-JARIGE AANGEHOUDEN VOOR WAPENBEZIT (s-Hertogenbosch)

Vanmorgen is in een woning in s-Hertogenbosch een 16-jarige jongen aangehouden terzake wapenbezit. De politie stelde in de ouderlijke woning een onderzoek in naar vermeend bezit van wapentuig. Daarbij zijn 179 vuurwapenpatronen, een luchtdrukpistool en een gasdrukpi-stool aangetroffen. Het gasdrukpistool had het uiterlijk van een echt vuurwapen en als zoda-nig voor bedreiging geschikt. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

WINKELDIEFSTAL (s-Hertogenbosch)

Dinsdagmiddag is in een winkel aan de Vogelstraat in zijn woonplaats s-Hertogenbosch een 35-jarige man aangehouden. Hij had een bandschuurmachine weggenomen zonder te beta-len. Bij nader onderzoek op het politie bleek de man voor de betreffende winkel een winkel-verbod te hebben dat duurde tot 15 mei 2002. Tegen de man is voor beide misdrijven proces-verbaal opgemaakt.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING (s-Hertogenbosch)

Vanmiddag is een onbekende bestuurster van een personenauto doorgereden nadat zij op de Keizerstraat in s-Hertogenbosch tegen een geparkeerde auto was gereden. De geparkeerde auto liep hierbij schade op. Door een getuige zijn merk kleur en kenteken van de auto van de verdachte opgenomen. De politie stelt een onderzoek in.

HENNEPKWEKERIJ

In een woning aan de Lange Tuinstraat in s-Hertogenbosch is vanmorgen een hennepkwe-kerij opgerold. De 23-jarige bewoner is als verdachte gehoord. In beslag genomen zijn: 250 hennepplanten, 15 assimilatielampen, 1 verdeelkast, 1 waterpomp, 14 transformatoren,, 2 luchtfilters en diverse meststoffen