HISWA 2002 van 26 februari tot en met 3 maart

NIEUWE KOERS VOOR HISWA 2002

De komende editie van de HISWA zal enkele belangrijke aanpassingen ondergaan. Gewijzigde openingstijden, nieuwe evenementen en meer aandacht voor de kleine watersport zijn veranderingen die onder andere op stapel staan. De nieuwe koers die gevaren gaat worden, is tot stand gekomen na overleg met diverse organisaties zoals HISWA Vereniging, tentoonstellingscomité, watersportberaad en exposanten. "Hoewel de afgelopen HISWA goed scoorde onder bezoekers, is een aanpassing van het concept noodzakelijk om ook nieuwe bezoekers aan te trekken. Bovendien ervaren wij dat je als beursorganisator ook niet meer om bepaalde tendensen uit de markt heen kunt. De behoefte tot een avondopenstelling is hier een goed voorbeeld van," aldus Annick Conijn, product manager van HISWA 2002.

Kortere beurs met avondopenstelling
HISWA 2002 vindt plaats van dinsdag 26 februari tot en met zondag 3 maart 2002 in Amsterdam RAI. Van dinsdag tot en met vrijdag is de beurs geopend van 11.00 tot 21.00 uur. De openingstijden in het weekend blijven ongewijzigd, namelijk van 10.00 tot 18.00 uur. "Wij spelen hiermee in op de behoefte uit de markt. Andere consumentenbeurzen kennen al langer een avondopenstelling en dat blijkt succesvol. Bovendien biedt het exposanten en bezoekers het voordeel het fileprobleem te omzeilen," licht Annick Conijn toe.

Zeil- én motorjachten aan steiger
Alle boten van 9 meter en langer krijgen een plek aan steigers. Zo vindt de bezoeker alle grote jachten overzichtelijk bij elkaar in één hal. In deze presentatievorm komen de tentoongestelde jachten optimaal tot hun recht. De steigers krijgen een plaats in de Parkhal. Daarnaast zijn de Europahal met -zoals vanouds- de balkons, Oosthal, Noordhal, Verbindingshal, Amstelhal en RAI-haven voor de HISWA 2002 in gebruik.

Meer aandacht voor kleine watersport
De afgelopen maanden heeft de organisator van de beurs intensief gesprekken gevoerd met diverse vertegenwoordigers uit de segmenten van de kleine watersport. Hiermee worden de watersporttakken roeien, kanoën, duiken, vissen, surfen en waterskiën bedoeld. Annick Conijn: "De reacties over de nieuwe koers zijn bij deze doelgroep goed ontvangen en wij streven er dan ook naar binnen het expositieprogramma meer aandacht aan deze watersporttakken te besteden."

Primeur: tweedehands schepen in de haven
HISWA-bezoekers hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in tweedehands schepen op de beurs. De komende editie biedt exposanten van de HISWA 2002 dan ook de mogelijkheid tweedehands boten te verkopen. "De komende tijd peilen wij de interesse onder de deelnemers. Om de kwaliteit van het tweede- hands segment te waarborgen, zullen we richtlijnen en regels opstellen waar de boten aan dienen te voldoen. De tweedehands boten meren af in de RAI-haven aan de achterzijde van het gebouw. Een prima locatie om de schepen aan bezoekers te tonen," aldus Annick Conijn.

Dynamiek op beursvloer dankzij nieuwe evenementen
De Motorboot Club wordt het ontmoetingspunt op de HISWA voor motorboot- vaarders. Zij kunnen hier lezingen bijwonen, ervaringen uitwisselen en informatie verkrijgen van professionele organisaties.
Op het nieuwe Regattapaviljoen komt het wedstrijdzeilen centraal te staan met informatie over diverse wedstrijden die het komende seizoen op het programma staan.
Het centraal gelegen evenementenpodium vormt het bruisende hart van de tentoonstelling, waar diverse activiteiten ontplooid gaan worden.
Succesvolle evenementen zoals de Zeilen Jachtclub (redactie van het blad Zeilen verzorgt hier een boeiend programma met lezingen en presentaties), Waterkampioen Bootbouw Dagen (families bouwen hier in drie dagen tijd hun eigen bootje), Zeehistorisch Paviljoen (het culturele hart van de HISWA) en Arbeidsmarkt- en scholingspaviljoen, krijgen vanzelfsprekend een vervolg.

HISWA 2002
HISWA 2002 vindt plaats van dinsdag 26 februari tot en met zondag 3 maart 2002 in Amsterdam RAI. Van dinsdag tot en met vrijdag is het evenement geopend van 11.00 tot 21.00 uur. Op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Toegangsprijs bedraagt ¤ 12,50 voor volwassen. Jongeren tot en met 17 jaar en houders van een pas 65 betalen ¤ 8,50 entree.

Amsterdam, 20 juni 2001

Noot voor de redactie/