KLM

OLYMPISCHE VLUCHT UIT SALT LAKE CITY LANDT OP 26 FEBRUARI 2002 OP SCHIPHOL

ARNHEM/AMSTELVEEN - 6 juli 2001 - NOC*NSF en KLM verzorgen direct na afloop van de Olympische Winterspelen een speciale nonstop-vlucht van Salt Lake City naar Amsterdam, die op dinsdagmiddag 26 februari 2002 op Schiphol zal aankomen. Tot deze hernieuwde samenwerking, waarbij ook NOC*NSF-reisagent ATP Online is betrokken, is besloten op basis van de succesvolle Olympische terugvlucht na de Zomerspelen in Sydney in oktober vorig jaar.

Op de Boeing 747-400-vlucht uit Salt Lake City zal de voltallige Nederlandse Olympische delegatie naar ons land worden teruggevlogen, hopelijk net als vorig jaar met het nodige eremetaal. KLM heeft voor deze bijzondere vlucht een eenmalig landings- en vertrek-slot van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten gekregen, want Salt Lake City is geen vaste KLM-bestemming.

Net als in Sydney zal de KLM in het Olympisch Dorp in Salt Lake City en op de terugvlucht naar Amsterdam aan de Olympische ploeg speciale service bieden. Gehoopt wordt dat de aankomst van deze Olympische vlucht, net als die van vorig jaar, massaal en enthousiast door pers en publiek verwelkomd zal worden, want dan is de aanwezigheid van medaillewinnaars aan boord een zeker feit!

NOC*NSF en KLM zullen de komende maanden mogelijkheden bespreken om de samenwerking voor deze en latere Olympische Spelen, alsmede voor de Paralympics, verder uit te breiden. Voorafgaande aan de Olympische Winterspelen zullen sporters en begeleiders van NOC*NSF met KLM en Northwest Airlines naar hun trainingskampen in Calgary en Salt Lake City vliegen.