Digitale Gemeente Houten

Bidden voor Houten

vrijdag 22 februari 2002 - Bron: Maarten Pijnacker Hordijk

HOUTEN - Op veler verzoek zal er op de eerste zaterdag van maart opnieuw speciaal gebeden worden voor onze eigen woonplaats Houten. U bent hierbij uitgenodigd, op zaterdagochtend 2 maart a.s. van 8 tot 10 uur in een van de zalen van de Opstandingskerk (Het Kant, vlakbij het NS station). Als u later dan 8 uur binnenkomt of eerder dan 10 uur weg moet bent u evenzeer welkom om een gedeelte aanwezig te zijn. De toegang is vrij, na afloop kunt u een kopje koffie kopen.

Samen met christenen uit allerlei kerken bidden voor je eigen woonplaats Houten is een bijzonder voorrecht. Natuurlijk kun je ook zelf gewoon thuis bidden, of samen met christenen uit je eigen kerk of geloofsgemeenschap. Maar op deze manier contact hebben met andere christenen kan erg verrijkend zijn. Dat is tenminste de ervaring van een inmiddels groot aantal plaatsgenoten, uit zon beetje alle (!) Houtense kerken. Dat bleek ook de vorige keer, zaterdagochtend 6 oktober j.l. We zullen opnieuw rekening houden met die veelkleurigheid, en ruimte geven aan elkaar. Ook als u niet bij een Houtense kerk behoort, bent u natuurlijk van harte welkom.

Dit keer zullen we in onze gebeden speciaal en uitgebreid stilstaan bij de plaatselijke overheid en politiek, enkele dagen later op woensdag 6 maart zijn er immers Gemeenteraadsverkiezingen. Daar hangt veel van af voor de komende vier jaar. Daarnaast zullen we ruimte inruimen voor andere gebedsonderwerpen als de jeugdproblematiek, de ouderenzorg, de asielzoekers en vluchtelingen, orde en veiligheid, de nieuwbouwwijken, het onderwijs, de kerken, de gezondheidszorg, de eenzamen en zieken, enz. enz. Maar er is ook veel om voor te danken, want we zijn in Houten in velerlei opzicht erg gezegend! Daarbij is het goed om van elkaar heel concreet te horen wat er aan de hand is, en hoe wij misschien ook zelf kunnen bijdragen aan oplossingen.

Mocht u op zaterdagochtend 2 maart a.s. niet aanwezig kunnen of willen zijn, maar wel gebeds- of dankpunten willen noemen, meld die dan even bij Maarten Pijnacker Hordijk, tel. 6371380 (na 18 uur). Noteert u het meteen even op uw kalender?

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).