Digitale Gemeente Houten

Nieuwbouw Basisschool De Vlinder zondag in OOK DAT NOG

zaterdag 2 maart 2002 - Bron: Redactie Ook Dat Nog

In de uitzending van zondag 3 maart 2002 besteedt KRO OOK DAT NOG aandacht aan de alsmaar uitgestelde nieuwbouw van R.K. Basisschool De Vlinder in Houten-Zuid.
Naar aanleiding van een brief van verontruste ouders heeft OOK DAT NOG deze zaak onderzocht. De kinderen van De Vlinder zijn in 4 jaar tijd al 4 keer naar een andere noodlocatie verhuisd, en ook nu zijn de omstandigheden verre van ideaal. Wanneer de nieuwbouw van start kan gaan, was niet bekend, omdat de gemeente Houten de benodigde grond nog niet had verworven.

Afgelopen dinsdag werd plotseling bekend dat de grond voor de school per 15 maart in het bezit zal zijn van de gemeente. Dat komt toevallig wel heel goed uit, zo kort voor de gemeenteraadsverkiezingen. Voor de kinderen van De Vlinder lijken betere tijden aan te breken; al zal hun nieuwe school er op z'n vroegst in 2004 staan.

Maar hiermee is de achterstand in de bouw van voorzieningen in Houten-Zuid nog lang niet opgelosd. Wanneer de bouw van winkelcentrum Castellum begint is nog steeds niet bekend, de provincie moet nog accoord gaan met de nieuwe fruitloods voor de gebroeders Van Wijk en P.C. Basisschool De Zonnewijzer kampt met dezelfde problemen als De Vlinder.
Grondeigenaar, gemeente en projectontwikkelaar kunnen elkaar zo lang aan het lijntje houden, omdat er vanuit de landelijke overheid geen goede wetgeving is die de grondverwerving in Vinex-wijken regelt. Een soortgelijke situatie doet zich bijvoorbeeld ook voor in Utrecht Leidsche Rijn.

Typisch een zaak voor de onverschrokken ridders van het satirische consumentenprogramma OOK DAT NOG !

KRO OOK DAT NOG
Zondag 3 maart 2002
Nederland I
20.50 uur

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).