Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 2-03-2002 2e persbericht 2 maart 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man verdacht van mishandeling echtgenote Zaterdag om 10.50 uur is een 37-jarige Eindhovenaar in zijn woning aan de Polanenweg aangehouden. De man zou die morgen zijn 29-jarige vrouw hebben geslagen. De vrouw deed aangifte en de man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Heler aangehouden
Op de Stationsweg is zaterdag om 12.55 uur een 45-jarige zwerver aangehouden. De man had een spijkerbroek en twee flesjes eau de toilette bij zich. Deze spullen waren van diefstal afkomstig en hij had de spullen geruild tegen drugs. Hij wist dat het om gestolen goederen ging. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De spullen zijn in beslag genomen.

Helmond: Vogels gestolen
Tussen vrijdag 16.00 uur en zaterdag 9.15 uur zijn uit een volière achter een woning aan de Berkelstraat veertien vogels gestolen. Het deurtje van de volière is opengebroken. De vogels zijn stanleyrosellas, valkparkieten, prachtrosellas, putters, goudvinken, groenlingen en roodkopkardinalen. Van ieder soort twee exemplaren. De waarde van de vogels is ruim 800,=.

Helmond: Zakkenrollerij
Zaterdag zijn drie personen die de weekmarkt bezochten slachtoffer geworden van een of meer zakkenrollers. Een 35-jarige man uit Helmond raakte zijn portemonnee met 200,= en pasjes kwijt. De beurs zat in zijn jaszak. Een 17-jarige Helmondse vrouw had de portemonnee in een zak van haar trui. In de gerolde portemonnee zat een treinkaart met een waarde van 1.100,=. Verder een bankpas en 20,=. Bij een 58-jarige Helmondse vrouw was de portemonnee met 30,= uit haar jaszak gestolen.

Helmond: Man steelt fiets
Op de Hemelrijksestraat is zaterdag om 16.30 uur een 38-jarige Helmonder aangehouden. De man vernielde het slot van een fiets die op het Hemelrijksdijkje stond en nam de fiets mee. Een getuige wilde de man tegenhouden maar deze pakte een kapotte bierfles uit een tas en bedreigde de getuige daarmee. De gewaarschuwde politie kon de man aanhouden.

Hapert: Diefstal na het stichten van verwarring Zaterdagmiddag rond 13.00 uur kwamen vijf vrouwen een winkel op de Markt binnen. Een van hen begon aan het personeelslid allerlei vragen te stellen terwijl de rest in de winkel rondliep. Nadat ze de winkel verlaten hadden bleek uit het kantoortje een portefeuille met ruim 2.000,= weg te zijn.