Gemeente Westervoort

Lentekriebels ?
Zodra de eerste zonnestralen in het voorjaar doorbreken bekruipt veel mensen dat gevoel van de grote voorjaarsschoonmaak. Dat komt goed uit want vooruitlopend op de officiële opening op zondag 17 maart 2002, kunt u vanaf 1 maart 2002 bij het nieuwe afvalbrengstation in Arnhem-Noord terecht.

Adres: Beijerinckweg 9a (Industrieterrein t Broek)

Net over de brug te bereiken via de Driepoortenweg (tegenover Akzo Kleefse Waard).

Openingstijden 09.00 uur tot 17.00 uur

Bestemmingsplan Kloosterdreef/ schoonoord

Burgemeester en wethouders maken op grond van de artikel 26 e.v. van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, het volgende bekend.

I. Gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan.

In zijn vergadering van 18 februari 2002 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan "Kloosterdreef" vastgesteld. Bij de vaststelling zijn wijzigingen aangebracht ten opzichte van de versie, zoals die voor een ieder ter inzage heeft gelegen. Het plan voorziet in woningbouw op de hoek Kloosterdreef - Schoonoord te Westervoort. Het bestemmingsplan "Kloosterdreef" bestaat onder meer uit:
a. het plan tot herziening van de diverse bestemmingen (de plankaart, de toelichting en een set voorschriften) van het nu geldende, uit 1976 daterende, bestemmingsplan "Kern";
b. een akoestisch rapport;
c. diverse rapporten (bodemonderzoeken, infiltratiemogelijkheden van water in de bodem);
d. een rapportage met betrekking tot het groen/de bomen in het plangebied;
e. een welstandsplan (incl. de welstandsadviezen); f. het gecombineerde eindverslag van de inspraakprocedure/het overleg op grond van artikel 10 van het Besluit op de ruimtelijke ordening.

De aangebrachte wijzigingen hebben betrekking op de toevoeging van een voorschrift alsmede de verlaging van de hoogtematen van de bebouwing.

Gedurende een termijn van vier weken, met ingang van de dag die volgt op de datum van het verschijnen van deze editie, liggen het raadsvoorstel en -besluit en de op het plan betrekking hebbende stukken voor een ieder ter inzage bij de afdeling AJZ/VROM, elke werkdag van:
a. 08.00 - 12.30 uur (zonder afspraak);
b. 14.00 - 16.30 uur (nà het maken van een afspraak) en c. op iedere maandagavond van 18.00 - 21.00 uur (eveneens nà het maken van een afspraak).

Tegen betaling van de kosten op grond van de legesverordening kan een kopie van de stukken worden verstrekt. Stukken met een financiële achtergrond (exploitatie-opzet, taxaties, offertes, contracten e.d.) liggen niet ter inzage.

Tijdens deze termijn kunnen schriftelijk en gemotiveerd reacties (bedenkingen) ingediend worden bij gedeputeerde staten van Gelderland, Postbus 9090 te 6800 GX Arnhem. De bevoegdheid daartoe komt toe aan: a. hen die zich tijdig met een reactie (zienswijze) tot de gemeenteraad hebben gewend;
b. een belanghebbende die aantoont daartoe (ad a.) redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest en
c. een ieder, voor zover het betreft de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen.

II. De vervolgprocedure.

Het bestemmingsplan c.a. is ter goedkeuring aan gedeputeerde staten van Gelderland ingezonden. Een besluit tot goedkeuring is vervolgens vatbaar voor beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State te Den Haag. Tevens kan dan om een voorlopige voorziening worden gevraagd. Het bestemmingsplan c.a. en het besluit van gedeputeerde staten van Gelderland worden te zijner tijd weer ter visie gelegd. Hierover volgt te zijner tijd nog een afzonderlijke bekendmaking.

Voor nadere inlichtingen en/of voor het maken van een afspraak tijdens of buiten de kantooruren, kunt u contact opnemen met de projectleider, heer E.G.A. van Karnenbeek, van de afd. AJZ/VROM van de gemeente Westervoort, telefonisch bereikbaar onder doorkiesnummer (026) 31 79 310.

Collecten

* 3 t/m 9 maart: Nationaal Jeugd Fonds

* 10 t/m 16 maart: National Reuma Fonds

* 17 t/m 23 maart: Simavi

Uitkomen met inkomen!

Van de Budgetconsulent

Telefonisch spreekuur op het gemeentehuis iedere werkdag tussen 09.00 10.00 uur, tel: 31 79 630

Indien gewenst kunt u voor advies ook een afspraak maken met één van de budgetconsulenten

Geld uitgeven doen we allemaal. Of het nu gaat om de dagelijkse boodschappen of een nieuwe auto, het zak- en kleedgeld van de kinderen, de huur of de hypotheek en alle mogelijke vaste lasten.

Tijdens het telefonisch spreekuur kunt u met alle vragen over geld en vooral het uitgeven daarvan bij een van de budgetconsulenten terecht. U kunt dan informatie inwinnen over bijvoorbeeld het volgende onderwerp.

Zakgeld

Kinderen van een jaar of zes zijn meestal al oud genoeg voor zakgeld. Zakgeld is een goed middel om kinderen te leren met geld om te gaan.

In dit stukje leest u:

* Hoe u een zakgeldbedrag vaststelt.

* Welke afspraken u met uw kinderen moet maken over zakgeld.
Hoeveel zakgeld?
Welk bedrag klasgenootjes aan zakgeld krijgen, is meestal niet de beste manier om vast te stellen hoeveel zakgeld u uw kind geeft. De volgende vragen zijn wel belangrijk:

* Wat kunt u uitgeven aan zakgeld?

* Wat wilt u uitgeven aan zakgeld?

* Wat moet uw kind van zijn zakgeld doen. Moet hij bijvoorbeeld de sportclub zelf betalen? Moet hij een deel van zijn zakgeld sparen? Geeft u naast het zakgeld een bedrag voor iets lekkers op school, of moet dat ook van het zakgeld betaald worden?

De spelregels
Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) heeft een paar spelregels opgesteld voor ouders die hun kinderen zakgeld willen geven. Zakgeld wordt daardoor leergeld. Uw kind krijgt iedere maand of week een vast bedrag. Daarmee moet hij zien uit te komen. Zo leert het de waarde van geld kennen en zijn wensen af te stemmen op de mogelijkheden van zijn portemonnee. De spelregels zijn:
* Spreek een vast zakgeldbedrag af.

* Geef het zakgeld op een afgesproken tijdstip.
* Maak afspraken over wat uw zoon of dochter van het zakgeld moet betalen en welk bedrag vrij te besteden is.
* Het zakgeld hoeft niet verdiend te worden ('je krijgt je zakgeld pas nadat je je kamer hebt opgeruimd'); ook is het geen middel om mee te straffen ('als je te laat thuiskomt, krijg je geen zakgeld').

In onderstaande tabel staat het zakgeld dat kinderen op een bepaalde leeftijd ongeveer krijgen.

Zakgeldbedragen

Leeftijd Zakgeld per week

* 6-7 jaar minder dan 1,15

* 8-9 jaar tussen 1,15 en 1,40

* 10-11 jaar tussen 1,40 en 2.27

* 12 jaar tussen 2.27 en 3,40

* 13 jaar tussen 2.27 en 4,54

* 14 jaar tussen 2.72 en 5.45

* 15 jaar tussen 3,40 en 6,81

* 16 jaar tussen 4.54 en 7,26

* 17 jaar tussen 4,54 en 9,08