Ingezonden persbericht

Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 4 maart 2002

Te veel gedronken Katwijk (D1) Een 43-jarige man uit Leiden reed zaterdag 2 maart met te veel alcohol op over de Sluisweg. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 740 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 8 uur en een proces-verbaal.

Verdachte aangehouden Rijnsburg (D1) Een 20-jarige man uit Utrecht is zaterdag 2 maart rond 2.30 uur aangehouden en inverzekering gesteld op verdenking van betrokkenheid bij een inbraak in een bedrijf aan de Floralaan. Met een auto was de pui van het bedrijf vernield, ook twee auto's waren beschadigd. Een voorbijganger zag het beschadigde bedrijf en waarschuwde de politie. De verdachte werd later die nacht door de politie Utrecht (in Utrecht) opgepakt na een achtervolging. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak Alphen ad Rijn (D2) Op zaterdag 2 maart werd ingebroken in een winkel aan het Goudenregenplantsoen in Alphen ad Rijn. Door het slot te forceren werd toegang tot de winkel verkregen. Hierbij werd geld uit de kassa ontvreemd. Op zondag 3 maart werd er ingebroken in een winkel aan de Hooftstraat en in een winkel aan de Julianastraat. In beide gevallen werd toegang tot het pand verkregen door de ruit in te gooien. Hierbij werden geld en goederen ontvreemd.

Inbraak woning Alphen ad Rijn (D2) Op zaterdag 2 maart is aangifte gedaan van inbraak in drie woningen aan de Naereboutstraat in Alphen ad Rijn. Door de deur van de woningen te forceren werd toegang tot de woningen verkregen. Bij een woning bleef het bij een poging inbraak, bij de andere twee woningen werden onder andere sierraden, een videocamera en een spelcomputer ontvreemd. Bij de drie woningen heeft de (poging) inbraak tussen ongeveer 11.30 uur en 17.30 uur plaatsgevonden. Eventuele getuigen van deze inbraken worden verzocht contact op te nemen met de politie: 0900-8844.

Controle jeugd Zoeterwoude Dorp / Oude Wetering / Leiderdorp (D2) Op zaterdag 2 maart is er in de avond op de Schenkelhof in Zoeterwoude Dorp, de Watergang in Oude Wetering en in Leiderdorp in de Winkelhof en in de Buitenhoflaan gecontroleerd op eventuele overlast door jeugd. Waar nodig werd de jeugd aangesproken, verder werden er geen onregelmatigheden aangetroffen.

Onder invloed Leiderdorp (D2) Op zondag 3 maart reed een 47-jarige automobilist uit Rotterdam omstreeks 1.45 uur over de Rijksweg A4, westbaan. Het rijgedrag van de man trok de aandacht waarna hij werd verzocht te stoppen. De ademanalyse wees uit dat de man teveel gedronken had 605 ugl, 220 ugl is de limiet. De man kreeg een rijverbod van zes uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Inbraak woning Rijpwetering (D2) Op maandag 4 maart is er tussen 00.00 uur en 4.00 uur ingebroken in een woning aan de Veenderdijk in Rijpwetering. Door een deur te forceren werd toegang tot de woning verkregen. De woning werd doorzocht waarbij geld en autosleutels werden ontvreemd.

Parkeercontrole Voorschoten (D4) De politie heeft vrijdag 1 maart een parkeercontrole gehouden op het Treubplein en de Schoolstraat. Hierbij werden 18 bekeuringen uitgeschreven voor het niet zichtbar aanwezig hebben van een parkeerschijf of het overschrijden van de parkeertijd. Ook op zaterdag 2 maart is gecontroleerd op de Voorstraat, Schoolstraat en Treubplein. Hierbij zijn in totaal 20 bekeuringen uitgeschreven. Zondag 3 maart is er gecontroleerd in de Bloemenwijk. Hierbij zijn er 6 bekeuringen uitgeschreven voor parkeerovertredingen.

Woninginbraak Leiden (D4) Vrijdag 1 maart werd bij twee flatwoningen in de Moddermanstraat ontdekt dat deze door inbrekers bezocht waren. Bij de ene woning is het bij een poging tot inbraak gebleven. Hier is de voordeur bij beschadigd. Bij de andere woning is de voordeur geforceerd en is men in de woning geweest. Onbekend is wat is meegenomen. Ook op de Van Limburg Stirumstraat werd ingebroken op vrijdagmiddag 1 maart. Hierbij werd vermoedelijk 'gehengeld om binnen te komen. Uit de woning zijn sieraden en jassen meegenomen. Op de Corantijnstraat werd vrijdagmiddag 1 maart ingebroken door een deur te vernielen. Uit de woning zijn sieraden, geld en twee telefoons meegenomen. Zaterdagavond 2 maart is ingebroken in een woning aan de Oude Rijn. Men is vermoedelijk binnengekomen door te 'flipperen'. De bewoners waren niet thuis op het moment van de inbraak. Een laptop en een mobiele telefoon werden meegenomen.

Aanhoudingen Leiden (D4) Vrijdagmiddag 1 maart heeft de politie twee Leidenaars van 15 en 18 jaar aangehouden op verdenking van woninginbraak. De politie werd gewaarschuwd toen deze twee personen zich verdacht ophielden in een flatgebouw aan de Apollolaan. De politie trof de beide verdachten in het gebouw aan. Op de achtste verdieping bleek een ruit van een woning te zijn ingegooid. Uit de woning ontbreken geen spullen.

Onder invloed Leiden (D4) Agenten zagen zaterdagnacht 2 maart rond 02.00 uur op de Plesmanlaan een auto met ongeveer 80 km/uur aan de linkerkant rijden. Hierop is de bestuurder, een 28-jarige Oegstgeestenaar, aangehouden. De eerste ademtest gaf aan dat hij gedronken had. Hierop is hij overgebracht naar het politiebureau waar de ademanalyse op 320 ug/l uitkwam. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur. Een 39-jarige Portugees reed zaterdagnacht 2 maart met ongeveer 15 km/uur op de Breestraat. Hierop is hij op de Prinsessekade staande gehouden. De ademanalyse op het politiebureau wees 560 ug/l uit. Hij kreeg een transactie van 495 euro. Een 21-jarige Leidenaar is zondagnacht 3 maart rond 02.0 uur ter controle staande gehouden op de Haagweg. Op het politiebureau wees de ademanalyse 310 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.

Rijden onder invloed Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2) De politie heeft op zaterdag 2 maart omstreeks 02.45 uur een 24-jarige automobilist uit Lekkerkerk aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten hebben de man eerder die nacht al zien staan nabij een horecagelegenheid. Toen ze hem vervolgens in een auto voorbij zagen rijden hielden zij hem aan op de Beijerinckstraat. De automobilist werd overgebracht naar het politiebureau waar een blaastest werd afgenomen. Deze gaf een uitslag aan van 350 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt.

Aanhoudingen Waddinxveen (D2) De politie heeft op zaterdag 2 maart omstreeks 00.45 uur twee mannen van 31 en 26 jaar uit Waddinxveen aagehouden. Nadat de politie die nacht een melding van een vechtpartij op de Nesse had gekregen zag zij ter plaatse drie mannen staan. Een van hen, een 38-jarige Gouwenaar, gaf aan dat hij was geslagen door een andere groep. De twee vrienden van de man wilden hem vervolgens helpen tegen de andere groep. De politie zag bij de 26-jarige een slagvoorwerp. Deze werd aangehouden voor het in het bezit hebben van dit slagvoorwerp. De 31-jarige vriend probeerde de aanhouding tegen te gaan en sloeg, schopte en bedreigde daarbij de agenten. De politie hield ook deze man aan. De 38-jarige Gouwenaar deed geen aangifte van de mishandeling eerder de nacht.

Controle overlast Gouda (D2) De politie heeft in de nacht van zaterdag 2 maart een controle van de hotspots gehouden. Op de Markt werd omstreeks 02.15 uur een jongen aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering van de politie. Ook beledigde hij agenten bij zijn aanhouding. Op de Lange/Korte Tiendeweg was er een opstootje tussen een kleine groep jongeren. Een van de jongeren verklaarde dat het om een grap ging. Niemand deed aangift en er raakte niemand gewond. Een klein groepje op de hoek Markt/Stoofsteeg ging uit elkaar nadat de politie ter plaatse kwam. Op Achter de Kerk en op de Nieuwe Markt bleeft het rustig.

Kop-staart aanrijding Haastrecht (D2) Bij een kop-staart aanrijding op de Provincialeweg Oost op zaterdag 2 maart omstreeks 10.15 uur raakten drie voertuigen betrokken. Een 29-jarige bestelbusbestuurder uit Gouda reed over de Provincialeweg Oost in de richting van de Zijdelaan. Ter hoogte van het klooster werd het verkeer geregeld voor een begrafenisstoet. De bestelbusbestuurder remde af. Een 68-jarige automobilist uit Hattembroek die daarachter reed remde eveneens af. Een 42-jarige automobiliste uit Haastrecht die daar weer achter reed kon niet tijdig remmen en reed tegen de auto van de automobilist uit Hattembroek. Die vervolgens tegen het voertuig van de Gouwenaar reed. De 68-jarige automobilist is voor controle aan de nek overgebracht naar het ziekenhuis.

Diefstal vanaf bedrijfsterrein Waddinxveen (D2) In de nacht van vrijdag 1 maart op zaterdag 2 maart werd vanaf een bedrijfsterrein aan de Bredeweg een vrachtauto en oplegger met autobanden weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen.

Verkeersongeval Zevenhuizen (D2) Bij een ongeval op de Swanlaweg op zaterdag 2 maart omstreeks 11.55 uur liep een 9-jarige voetgangster uit Zevenhuizen letsel op nadat zij was aangereden door een 35-jarige automobilist uit Rotterdam. De automobilist reed over de Swanlaweg en zag de voetgangster in de berm staan. De automobilist minderde vaart, maar toen hij ter hoogte van de voetgangster was stak zij plotseling de weg over. Hoewel de bestuurder niet hard reed en hard remde was een aanrijding niet te voorkomen. De voetgangster werd met vermoedelijk een hersenschudding overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Motorrijder door oliespoor onderuit Gouda (D2) Een 22-jarige motorrijder uit Oudewater is op zaterdag 2 maart met zijn motor op de Provincialeweg onderuit gegaan. De motorrijder reed over de Provincialeweg in de richting van Gouda. Ter hoogte van een rotonde bij de afslag Alphen aan den Rijn reed de motorrijder de bocht in en gleed onderuit. Agenten zagen hier een oliespoor dat doorliep tot en met de rotonde ter hoogte van het industrieterrein 'Gouwespoor'. Het is nog onduidelijk hoe de olie daar terechtgekomen is. De motorrijder liep een geschaafde knie op.

Man verliest macht over stuur Moordrecht (D2) Een 23-jarige man uit Arnhem verloor zondag 3 maart op de Rijksweg A20 nabij Moordrecht de macht over het stuur bij een uitwijkmanoeuvre. Hij raakte de vangrail en kwam in de rechterberm tot stilstand. Twee inzittenden, een 21-jarige en een 25-jarige vrouw uit Gennep, liepen hierbij een hersenschudding en een pijnlijke knie op.

Inbraak Nieuwerkerk a/d IJssel (D2) In een woning aan de J.A. Beijerinkstraat werd zondag 3 maart een inbraak ontdekt. De bewoners ontdekten de inbraak bij thuiskomst. De achterdeur was geforceerd en de hele woning was doorzicht. Het is nog niet bekend wat is weggenomen.

Alcoholcontrole Bodegraven (D2) Bij een alcoholcontrole op zondag 3 maart aan de Groenezoom zijn twee personen aangehouden. Een 38-jarige Bodegraver had een ademalcoholgehalte van 495 ug/l en bij een 40-jarige Amsterdammer wees de ademanalyse 470 ug/l uit. Beiden kregen een proces-verbaal en een rijverbod van respectievelijk 5 en 4 uur.

Ongeval Waddinxveen (D2) Een 30-jarige man uit Vinkeveen is in de nacht van zondag 3 op maandag 4 maart rond 01.00 uur ongeveer 300 meter in zijn personenauto door een vrachtwagen meegesleurd. Hij was tegen de linkerachterkant van de vrachtwagen aangereden. Vervolgens kwam hij met de voorzijde klem te zitten tussen de aanhangcombinatie van de vrachtwagen. De man moest uiteindelijk door de brandweer uit de auto worden geknipt. Hij is ter controle naar het Groenehartziekenhuis gebracht.

Onder invloed Boskoop (D2) Een 46-jarige Boskoopse is maandagnacht 4 maart rond 01.30 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. Zij had een ademalcoholgehalte van 605 ug/l. Haar rijbewijs is ingenomen en zij heeft een proces-verbaal gekregen.

Verkeershandhaving regio Hollands Midden verkeershandhaving in de komende week: maandag 4 t/m zondag 10 maart Op de doorgaande wegen in de regio houdt de politie ook in de komende week regelmatig snelheidscontroles. Het verkeershandhavingsteam zal ook controles uitvoeren op het dragen van de veiligheidsgordel. Donderdag wordt in Nieuwkoop een alcoholcontrole gehouden. Vrijdag worden in Nieuwerkerk en Zevenhuizen bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol en zaterdag zal de politie in Alphen aan den Rijn een alcoholcontrole uitvoeren. Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht