Gemeente Maassluis

4-3-2002

Werkzaamheden kademuur Govert van Wijnkade

Half maart wordt gestart met werkzaamheden voor het vernieuwen en repareren van de kademuur langs een deel van de Govert van Wijnkade in de binnenstad van Maassluis. De kademuur langs een deel van de Govert van Wijnkade, ter hoogte van de huisnummers 7-12, verkeert in een slechte staat. Omdat er sprake is van verzakkingen van de kade, is dit deel uit veiligheidsoverwegingen al enige tijd afgezet met hekken.

In de eerste week van maart worden de bomen op het betreffende deel van de Govert van Wijnkade gerooid. Onderzocht is of deze bomen gehandhaafd konden worden, maar dat bleek niet mogelijk. Na afronding van de werkzaamheden zullen nieuwe bomen op deze plek worden teruggeplant.
Op 11 maart wordt vervolgens begonnen met het inrichten van het werkterrein. Daarna zal een heistelling worden aangevoerd die noodzakelijk is voor het aanbrengen van een damwand en palen. De werkzaamheden zullen overdag tussen 07.00 en 17.00 uur plaats vinden. Aannemer Dijkers & Pijl B.V. uit Middelharnis voert de werkzaamheden in opdracht van de gemeente Maassluis uit en zal daarmee naar verwachting tot de zomervakantie bezig zijn.

Verkeer
Aan de waterzijde van de kade zal een bouwkuip worden aangelegd om de kademuur te kunnen vernieuwen en herstellen. Het scheepvaartverkeer kan hiervan enige hinder ondervinden. Het verkeer op de Govert van Wijnkade zelf, kan tijdens de uitvoering van de werkzaamheden gewoon doorgang blijven vinden. De weg wordt wel versmald, maar verkeer in beide richtingen blijft mogelijk.