Gemeente Soest

Radarsnelheidsdisplay weer in gebruik

De radarsnelheidsdisplay is sinds vrijdag 1 maart jl. weer in gebruik. De display is opgesteld in de Di Lassostraat, zodat de automobilisten komende vanuit de richting Clemensstraat kunnen zien hoe hard ze precies rijden.

Enige jaren geleden heeft de gemeente Soest m.b.v. subsidie van de provincie Utrecht een snelheidsradardisplay aangeschaft als instrument in de strijd tegen het te hard rijden. De display kan in een willekeurige straat aan een lichtmast worden opgehangen en meet de snelheid van tegemoet komende auto's, op een groot display wordt deze snelheid dan weergegeven. Op veel plaatsen in Soest en Soesterberg heeft de radarsnelheidsdisplay al gehangen, meestal op verzoek van bewoners. Helaas werd op een gegeven moment het apparaat door vandalisme beschadigd. Het heeft door omstandigheden wat langer geduurd voordat de display weer gerepareerd werd.

Nu het geheel weer goed werkt is de radarsnelheidsdisplay vandaag weer in gebruik gesteld. De bedoeling is dat de display om de twee weken naar een ander locatie verhuist, maar voorlopig wel binnen de 30 km/uur gebieden.

Wil men het apparaat een poosje in de eigen straat hebben dan kan men daarvoor contact opnemen met de afdeling wegen, grondzaken en verkeer van de gemeente Soest. Overigens zijn niet alle locaties geschikt om de display op te hangen.

NB. De radarsnelheidsdisplay meet alleen de snelheid en geeft deze weer, hij registreert niets.

---