Dienstenbond CNV

CAO Nieuws

Brouwer/Biegelaar: teleurstellende eerste bespreking Sociaal Plan

De kaderbijeenkomst
Op 26 februari 2002 heeft de geplande kaderbijeenkomst van CNV Media en FNV Kiem plaatsgevonden. Een kleine 30 kaderleden waren aanwezig.

Van de kant van de vakbonden is inzicht gegeven over de stand van zaken. Uitgebreid is stilgestaan bij de inzet voor een Sociaal Plan. De kaderleden konden zich vinden in de gekozen inzet:
* Een looptijd van 5 jaar

* Uitgangspunt geen gedwongen ontslag

* 57,5 jaar regeling

* Een mobiliteitsregeling met premie

* Indien een gedwongen ontslag uiteindelijk niet te voorkomen is dan zal er een ontslagvergoeding door de werkgever worden betaald in de vorm van een Persoonlijk Ontslag Budget.

De fusie kan ook u treffen!
Tijdens de bijeenkomst bleek dat een grote groep medewerkers denkt dat de fusie voor hen geen gevolgen zal hebben. Tot nu toe is immers vooral de rotatie genoemd. Uit de advies-aanvraag die de GOR en de COR hebben ontvangen blijkt echter dat deze gevolgen zal hebben voor bijna alle onderdelen van de Brouwer en Biegelaar Groep.

Rotatiecluster
De voornaamste doelstelling van de fusie tussen de Brouwer Groep en de Biegelaar Groep is schaalgrootte te realiseren door de rotatieactiviteiten van Brouwer Delft, Tijl Zwolle en de NDB Zoeterwoude te integreren. Dit levert de komende jaren synergievoordelen op.

Diepdruk
Met betrekking tot de diepdruk streven de aandeelhouders en management er naar om binnen een jaar besprekingen te starten met een andere (evt. buitenlandse) partij.

Afwerking
De afwerkingactiviteiten zijn sterk gerelateerd aan de diepdruk en in mindere mate aan de rotatieoffset. Als gevolg van re-allocatie van orders in het offsetrotatiesegment kunnen ook hier synergievoordelen worden behaald.

Vellenclusters
Het is de bedoeling Drukkerij van Ketel in Schagen te integreren in één van de vellenclusters van de Brouwer Groep.

Duidelijk is dat de fusie grote sociale consequenties zal hebben voor werknemers in uiteenlopende onderdelen van de Brouwer Biegelaar Groep. Ook mooi taalgebruik kan dat niet verdoezelen: integreren, kan zijn: alles op één locatie samenbrengen. synergievoordelen, kan zijn: met minder mensen hetzelfde doen.
Besprekingen starten, kan zijn: verkoop van alleen de omzet of verkoop van omzet plus (een deel?) van het personeel, verkoop en verplaatsen van de locatie.

Overleg directies
Op 27 februari 2002 heeft er overleg plaatsgevonden over het Sociaal Plan. Na een korte algemene beschouwing is gestart met een reactie van werkgever op het voorstel van de vakbonden. In eerste instantie leek het er op dat werkgever het voorstel van de vakbonden voor een groot deel zou onderschrijven. Al snel bleek dat de directies zich wel konden vinden in de structuur van het Sociaal Plan, maar zeer zeker niet in de genoemde vergoedingsbedragen. Veel onderdelen werden door de directies afgewezen en wat over bleef was vrijwel allemaal te duur voor Brouwer Biegelaar. Duidelijk werd dat hetgeen bij de Brouwer Groep in het verleden is afgesproken de maatstaf moest zijn.

Het voorstel van de vakbonden de afspraak te maken om geen gedwongen ontslagen gedurende de eerste vijf jaar na de fusie te laten plaatsvinden, dan wel een inkomensgarantie voor alle zittende werknemers ten tijde van de fusie voor vijf jaar af te spreken werd resoluut afgewezen. Hieruit concluderen wij dat de kans groot is dat het aantal arbeidsplaatsen zal verminderen en er financiële consequenties voor de werknemers te verwachten zijn. Was dit niet het geval geweest dan had Brouwer Biegelaar gerust een werkgelegenheids- en inkomensgarantie kunnen afspreken.

Afspraken

* Een volgende afspraak met de GOR en COR is gemaakt op 5 maart 2002 in Maarssen.

* Een volgende afspraak met de directie is gemaakt op 6 maart 2002 in Maarssen.

Voor informatie of opmerkingen kunt u contact opnemen met uw bestuurders Harm Haverkamp, tel: 035 - 6773907, email: hilversum@cnvdibo.nl.

Hilversum, 28 februari 2002.