Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-03-2002
Persberichten district Maastricht (HP 12.50 uur) Maandag 4 maart 2002

Maastricht, tankstation overvallen:
Zondag 3 maart 2002 heeft een overval plaatsgevonden op de kassier van een tankstation gelegen aan de Oeslingerbaan te Maastricht. De onbekend gebleven overvaller ging er met enkele honderden euros vandoor.
De 19 jarige kassier was zondagmiddag omstreeks 16.45 uur alleen in het tankstation aanwezig. Een onbekende man tussen de 25 en 30 jaar, gekleed in groene korte jas, een blauwe spijkerbroek en een wit petje op zijn hoofd kwam het tankstation binnen en liep meteen op de kassa toe. Daar haalde hij een mes tevoorschijn waarmee hij de kassier bedreigde. De kassier moest de kassa openen waarop de overvaller een greep deed in de lade. Hij nam alleen papiergeld weg en vertrok daarna overhaast uit het tankstation. Bij een door de politie ingesteld buurtonderzoek, er werd ook gebruik gemaakt van een speurhond, werd de overvaller niet meer aangetroffen. De kassier heeft van de overval aangifte gedaan. De overvaller heeft enkele honderden euros buit gemaakt. De politie stelt een verder onderzoek in.

Maastricht, autodieven aangehouden:
Zondagavond 3 maart 2002 zijn twee Fransen aangehouden die door de eigenaresse van een personenauto betrapt werden bij een poging haar auto te stelen.
De eigenaresse van de auto keerde zondagavond omstreeks 20.10 uur terug bij haar geparkeerde auto op de Aylvalaan te Maastricht. Vanaf een afstand zag zij dat er twee onbekende mannen in haar auto zaten. Een van deze mannen stapte uit en liep om de auto heen. De eigenaresse sprak de man aan die daarop meteen een dreigende houding aannam. Nadat de tweede onbekende man uit de auto was gekomen zette het tweetal het op een lopen en rende richting politiebureau en daarna richting stad. De eigenaresse stapte daarna in haar auto en reed naar het politiebureau waar zij melding deed van de poging tot diefstal van haar auto. Terwijl zij aan de receptie stond en haar verhaal deed kwamen twee mannen de hal van het politiebureau binnen die zij herkende als zijnde beide autodieven. Het tweetal kwam aan het politiebureau aangifte doen dat hun een beurs ontvreemd was. Omdat het tweetal Frans sprak konden zij niet verstaan dat de vrouw aan de politie vertelde dat beiden in haar auto ingebroken hadden. De politie heeft het tweetal aangehouden waarop zij werden ingesloten voor verder onderzoek. In de loop van de avond zijn zij in verzekering gesteld. De diefstal werd bekend. Het tweetal had geen geld meer om terug te keren naar Frankrijk en was voornemens een auto te stelen waarmee zij hun huisreis wilde maken. Het duo is 18 en 16 jaar en woonachtig respectievelijk te Warcq en Reims.

Valkenburg, snelheidscontrole:
Op zondag 3 maart 2002 heeft op Vroenhof te Valkenburg een snelheidscontrole plaatsgevonden. Tussen 14.00 en 15.10 uur controleerde de radarauto van de politie de snelheid van 586 motorvoertuigen waarvan 28 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bleek 69 km per uur te zijn. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd.

Maastricht, woninginbraken:
Aan de Belkensborg te Maastricht heeft het voorbije weekeinde een inbraak plaatsgevonden. Zondagavond omstreeks 18.45 uur werd de voordeur van de woning open aangetroffen. Deze bleek geforceerd te zijn. De inbrekers hadden het gehele huis doorzocht waarbij twee videorecorders en twee fotocameras ontvreemd werden. De bewoners hebben inmiddels van de inbraak aangifte gedaan. Ook aan de Burgemeester Pijlsstraat te Maastricht heeft het voorbije weekeinde een inbraak plaatsgevonden. De bewoners bemerkten zondagavond omstreeks 22.00 uur de inbraak bij hun thuiskomst. Een achterdeur van de woning bleek met grof geweld opengebroken te zijn. De woning werd doorzocht waarbij de inbreker een computer, paspoorten en juwelen heeft meegenomen. Van de inbraak is inmiddels aangifte gedaan.

Maastricht, schoolinbraak:
Zondagavond 3 maart 2002 werd omstreeks 21.00 uur een inbraak ontdekt in een school gevestigd aan de Terra Nigrastraat te Maastricht. Een medewerker van een beveiligingsbedrijf constateerde de inbraak waarna samen met de gewaarschuwde politie een onderzoek in de betreffende school werd ingesteld. Bleek dat er wel een inbraak had plaatsgevonden maar dat de inbreker niet meer aanwezig was. De inbreker bleek zich de toegang verschaft te hebben na het vernielen van twee ruiten. Uit de school werd een computer ontvreemd. Namens de school is van de inbraak aangifte gedaan.