Programmabureau Advies Overheid.nl

Kwaliteit politieke websites toegenomen

Met de verkiezingen voor de deur hebben de landelijke politieke partijen hun websites opnieuw opgetuigd. In de afgelopen twee maanden zijn de politieke sites daardoor sterk verbeterd.

Dat blijkt uit een onderzoek van overheidslinks.nl, adviesbureau Clockwork en de stichting Rekenschap. Aan het onderzoek is een prijs voor de beste politieke site verbonden, het zogenaamde Opstapje 2002. Die prijs, een bronzen beeldje, werd donderdag in de wacht gesleept door de SP. Geen verrassende uitkomst overigens, want de partij mag zich al enkele jaren de webwinnaar noemen. De PvdA eindige op de tweede plaats en de VVD behaalde plaats drie.

Maar ook de lokale politiek doet het goed op internet. Waren de politieke partijen bij de vorige verkiezingen nog maar beperkt aanwezig, nu hebben zelfs de kleinste lokale partijen een eigen site. Opvallend is volgens het Rotterdams Dagblad ook de professionaliteit van de sites. Naast het verkiezingsprogramma bieden de sites vaak ook e-mailnieuwsbrieven, polls en interviews met kandidaten. (Bericht Binnenlands Bestuur Online)

www.ictu.nl