Syntens

Nederland gaat digitaal week stimuleert ondernemerschap

Syntens signaleert toenemende interesse MKB voor elektronisch zakendoen

Het Nederlandse Midden- en Kleinbedrijf (MKB) is in toenemende mate geĂŻnteresseerd in de mogelijkheden van elektronisch zakendoen. Dat stelt Peter Koudstaal, manager elektronisch zakendoen van Syntens, Innovatienetwerk voor ondernemers. "Op basis van intensieve contacten die we hebben met ondernemers uit het MKB constateren we dat er een omslag is in denken. Veel ondernemers waren huiverig om grote investeringen te doen, maar door de dalende prijzen van digitale toepassingen onderzoeken steeds meer ondernemers de mogelijkheden van elektronisch zakendoen."

Syntens wordt hierin ondersteund door het onderzoeksbureau Gartner dat onlangs een rapport publiceerde waaruit blijkt dat het MKB juist nu in internet moet investeren. Volgens Gartner zijn met name de prijzen voor content management en e-commerce gedaald. Koudstaal: "Daarom nemen we als Syntens juist nu het initiatief om een landelijke motivatieweek te organiseren. Van 4 tot en met 8 maart laten we ondernemers zien hoe ze internet en elektronisch zakendoen in hun bedrijfsvoering kunnen integreren, hoe ze nieuwe markten kunnen aanboren en krijgen ze advies over het ontwikkelen van een internetstrategie. Alle vijftien vestigingen van Syntens zijn speciaal hiervoor omgebouwd tot digitale hotels."

Volgens Koudstaal is een dergelijke motivatieweek hard nodig. "We lopen als Nederland nog steeds achter als het gaat om het integreren van internet in de bedrijfsvoering. Vooral door het goede economische tij ging het veel ondernemers voor de wind. Het leek bijna automatisch te gaan. Maar nu het minder gaat, moeten ondernemers harder vechten voor behoud van marktaandeel en omzet. Elektronisch zakendoen maakt dat vechten een stuk makkelijker. Steeds meer ondernemers blijken dat nu te beseffen."

Gartner verwacht dat de komende jaren de kosten voor bepaalde internettechnieken als e-commerce, nog verder in prijs zullen dalen.


---