Gemeente Leek

Persinfo gemeente Leek, 21 feb 2002

afdeling Bestuurszaken en Voorlichting
tel. 0594 - 551569
fax. 0594 - 517512

PROJECT ECOTEAM OP HET WERK

Eind 2001 is binnen de gemeente Leek een milieugedragsscan onder veertig medewerkers uitgevoerd. Het doel van deze gedragsscan was het verkrijgen van inzicht in het milieubewustzijn en het milieugedrag van de medewerkers. De scan is ook gebruikt om de interesse te peilen voor een EcoTeam op het werk.
Op 4 maart a.s. om 10.00 uur worden de resultaten van de milieugedragsscan door het EcoTeam Centrum Groningen gepresenteerd in het gemeentehuis van Leek.
Wethouder Zw. van der Wal zal tijdens deze bijeenkomst ingaan op het vervolgtraject, dat zal bestaan uit het invoeren van 1 of 2 EcoTeams op het werk. Het EcoTeamprogramma op het werk richt zich op de mens in zijn eigen werkomgeving , waar hij/zij directe invloed heeft op het milieu en energie. Het programma wordt met een groep zeven tot tien deelnemers (het EcoTeam) doorlopen en bestaat uit vier bijeenkomsten waar aan de slag wordt gegaan met enkele van de thema's afval, energie, water, vervoer en inkoop.

Daarnaast zal voor ongeveer 25 medewerkers om 13.00 uur een workshop 'Het Nieuwe Rijden' worden gehouden. Het Nieuwe Rijden houdt in: het aanleren van een nieuwe rijstijl, waarbij als uitgangspunten worden gehanteerd het veilig, comfortabel en energiebewust autorijden, met als gevolg kostenbesparing. Hierdoor wordt een bijdrage aan een duurzame leefomgeving (reductie in CO2-uitstoot) geleverd en een financieel voordeel (duurzaam gebruik van middelen en besparing van brandstof) bereikt.

Het project EcoTeam op het Werk is onderdeel van het ARBO/BIM (BedrijfsInterne Milieuzorg) proces van de gemeente Leek.


---

---