Partij van de Arbeid

Den Haag, 1 maart 2002

PvdA-delegatie met Rick van der Ploeg op campagne in Amsterdam

Een PvdA-delegatie met de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Rick van der Ploeg en (kandidaat)kamerleden Sharon Dijksma, Judith Belinfante en Jacques Tichelaar bezoekt op 5 maart Amsterdam.

In Amsterdam West bezoekt de delegatie, samen met PvdA-wethouder Duco Stadig, om 11.30 uur het Smart Project Space, Constantijn Huijgenstraat 20. Het Smart Project Space is een kunstenaarsproject dat is gevestigd in het oude Zwammerdam Instituut. De PvdA-delegatie krijgt een rondleiding en luncht met de in het gebouw gevestigde kunstenaars.

Aansluitend, rond 14.00 uur, gaat de delegatie naar de Universiteit van Amsterdam. Ter plekke zal Leon Deben (stadssocioloog en nummer 2 op de lijst voor Binnenstad) een presentatie houden over zijn onderzoek naar de stadscultuur in Zoetermeer en dat aan Rick van der Ploeg overhandigen.

Vervolgens wordt de delegatie om 14.30 uur rondgeleid over het Binnen Gasthuis-terrein en krijgen ze uitleg over de aanwezige monumenten. Aansluitend, rond 15.15 uur, gaan de PvdA-ers naar de Zuiderkerk voor een ontmoeting met kiezers en een rondleiding door de gerenoveerde kerk.

Om 17.30 uur vindt in het Filmmuseum de afsluitende persconferentie van de Amsterdamse campagne en van het werkbezoek plaats. Tenslotte is er vanaf 20.00 uur een campagnefeest van de Amsterdamse PvdA in Theater Cosmic, Nes 75.