Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-03-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.20 uur

Tasjesrover aangehouden

AMERSFOORT- Op maandagavond vond er een tasjesroof plaats op het Stationsplein waarbij de 18-jarige vermoedelijke dader kon worden aangehouden.

Op maandagavond liep omstreeks 20.15 uur een 42-jarige vrouw uit Leusden over het Stationsplein. Plotseling werd haar schoudertas van haar arm gerukt en de tasjesrover rende vervolgens hard weg. Een getuige zag dit gebeuren en zette de achtervolging in. De 18-jarige man werd niet meer aangetroffen maar de tas werd wel in de omgeving gevonden.

De politie werd gewaarschuwd en kreeg een goed signalement door. Na korte tijd in de omgeving naar de man te hebben gezocht zagen agenten de 18-jarige man uit Baarn op de Berkenweg staan. De man hield zich schuil in een nis maar werd toch gezien en werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Auto in brand

AMERSFOORT- Op dinsdagochtend kreeg de politie de melding dat er een bestelbus in brand stond die stond geparkeerd op de Van Brakelstraat. Omstreeks 03.30 uur hoorde een getuige een harde klap. Kort hierop zag hij dat een bestelbus in brand stond. De brandweer werd gewaarschuwd en bluste de brand. Het vermoeden bestaat dat de brand is aangestoken. De politie onderzoekt de zaak.