Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-03-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.45 uur

Bommelding

NIEUWEGEIN Op maandag 4 maart werd het Explosieven Opruimings Commando (EOC) ingezet bij het onschadelijk maken van een verondersteld bompakketje.

Rond 14.30 uur trof een 24-jarige man uit Woerden in de meterkast bij woningen aan het Nijpelsplantsoen een pakketje aan dat verdacht veel op een bom leek. Hij waarschuwde de politie. Ook een bomverkenner van de politie vertrouwde het niet. Direct werden de vier omliggende woningen ontruimd en werd de komst van het EOC met spoed verzocht. Het EOC werd door een politiemotorrijder vanaf de A2 naar het Nijpelsplantsoen begeleid.

Een in een bomvrijpak gestoken EOC-medewerker stelde middels onderzoek vast dat het geen bom betrof. Daarna werden de omliggende woningen weer vrijgegeven. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld naar de herkomst van het pakketje.

Kleverig te snel

NIEUWEGEIN Op maandag 4 maart moest een automobilist na enkele verkeersovertredingen zijn rijbewijs inleveren.

Rond 12.50 uur reden politiemensen op de A2 ter hoogte van de afslag Nieuwegein, komende uit de richting van Utrecht en gaande in de richting van Den Bosch. Zij werden ingehaald door twee snel rijdende automobilisten en zetten de achtervolging in. Zij constateerden dat de achterste van de twee auto`s met een snelheid van 150 km/u reed, terwijl ter plaatse een maximum snelheid van 100 km/u geldt. Deze bestuurder zal zijn bekeuring binnenkort per post thuis krijgen.

De politiemensen gingen vervolgens achter de voorste van de twee auto`s aan. Zij zagen dat de bestuurder met een (al gecorrigeerde) snelheid van 163 km/u reed en dat hij ging kleven bij auto`s die niet snel genoeg de linkerbaan voor hem vrijmaakten. Het lukte hen uiteindelijk pas bij Culemborg voor de automobilist te komen, waarna zij hem een stopteken gaven.

De man, 26 jaar oud en afkomstig uit Zaandam, moest gezien de door hem gepleegde overtredingen zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.