BMG NEDERLAND

Kane tourt door Duitsland met Simple Minds

Kane heeft zich in Nederland ontwikkeld tot een van de meest indrukwekkende rockbands van de afgelopen jaren. Enkele hits, twee succesvolle albums, een groeiende schare fans en onlangs nog een uitverkochte live-tournee hebben geresulteerd in het winnen van twee Edison Awards 2001: Best Alternative en de Remu publieksprijs Best Album Nationaal.

Deze nationale successen en niet in de laatste plaats twee jaar achtereen een prijs met een internationaal tintje, de MTV Award, hebben ervoor gezorgd dat er ook over de grens interesse is ontstaan voor Kane. In mei gaat de band op tournee door Duitsland, als supportact van niemand minder dan de Simple Minds. Spelen in het voorprogramma van deze grootheden wordt door Kane beschouwd als een grote eer. De groep wil deze unieke kans dan ook met beide handen aangrijpen om zich aan een groot buitenlands publiek te presenteren. Diverse grote steden worden tijdens de tour aangedaan, waaronder Frankfurt, Berlijn, Hamburg en München.

Op 6 mei 2002 ligt tevens So Glad You Made It in de Duitse winkelschappen. Daaraan voorafgaand, op 22 april, zal de gelijknamige single in Duitsland worden uitgebracht.

Kane is een van de Nederlandse bands die dit jaar onder de vlag van MusicXport.nl promotie krijgen in Duitsland. Volgens Conamus-directeur Jerney Kaagman wordt per artiest bekeken wat de beste campagne is; Kane is een fantastisch visitekaartje voor Nederland waar het gaat om kwaliteit in de popmuziek. Conamus en het Nationaal Pop Instituut (NPI) zijn er dan ook trots op deze band extra financiële ondersteuning te kunnen geven voor promotie in Duitsland het komende halfjaar, in de verwachting dat de populariteit van Kane ook bij de Duitse muziekliefhebbers zal aanslaan.

De Nederlandse fans hoeven overigens niet bang te zijn dat de groep hen vergeet. Op 20 mei is Kane weer terug in eigen land voor een optreden op het hoofdpodium van Pinkpop. Wie zo lang niet kan wachten kan op 9 en 10 maart de band nog zien in de Heineken Music Hall waar de band officieel de So Glad You Made It tour zal afsluiten. Voor beide shows zijn nog een zeer beperkt aantal kaarten beschikbaar.