Ingezonden persbericht

Vitaminic en TIM bieden samen muziek services aan 24 miljoen gebruikers via GSM, Web en Wap

TIM kiest Vitaminic's expertise in de digitale muziek markt voor het bieden van hoogwaardige services aan haar gebruikers

Milan/Amsterdam, 5 maart, 2002 - Vitaminic SpA (Italy, Nuovo Mercato, ticker: VIT), Europa's toonaagevende platform voor de promotie en distributie van muziek via elektronische netwerken, is gekozen als content provider en beheerder voor de digitale muziek services van TIM (Telecom Italia Group). De nieuwe service is beschikbaar via GSM, (i-TIM voice portal) i-TIM, TIM Web en Wap portals (www.i-tim.it, www.tim.it en wap.tim.it).

Op basis van de overeenkomst, selecteert en beheert Vitaminic alle muziek content die wordt aangeboden aan de 24 miljoen gebruikers van TIM in Italië. De muziek is afkomstig van platenlabels en Vitaminic's eigen digitale catalogus - een van de grootste en meest complete legale muziekcollecties op het Internet - met 395,000 digitale tracks, onderverdeeld in 250 muziekgenres, van meer dan 90,000 artiesten en 1,400 labels ( januari 2002).

Voor het uitbreiden van onze content en het aanbieden van muziek services hebben we voor Europa's toonaangevende onderneming op het gebied van digitale muziekdistributie als partner gekozen zegt Mr Massimo Rovelli, verantwoordelijk voor Interactive Services bij TIM. "De samenwerking met Vitaminic biedt ons de mogelijkheid onze content uit te breiden met een hoogwaardige service via onze nieuwe i-TIM portal".

"De overeenkomst met TIM is een belangrijke stap in onze strategie voor het ontwikkelen van muziek services en diensten voor de mobiele sector. Bovendien, onderstreept zij opnieuw Vitaminic's positie als de ideale partner voor het bieden van hoogwaardige services aan telecommunicatie aanbieders", zegt Mr Andrea Rosi, Chief Operating Officer van Vitaminic SpA. "De overeenkomst biedt ons de mogelijkheid alle liefhebbers van muziek en mobiele telefoons een innovatieve en hoogwaardige service te bieden waardoor muziek altijd en overal beschikbaar is.


***

Over TIM
TIM is een toonaangevende anbieder van mobiele diensten,en heeft meer dan 50,7 miljoen gebruik wereldwijd (December 31st, 2001) waarvan 24 miljoen in Italië. TIM was de eerste Europese onderneming die M-Services introduceerde. Dit vond plaats in het kader van een project dat gerealiseerd werd in samenwerking met de the GSM Association, een organisatie waar de belangrijkste Europese telecombedrijven deel van uit maken.

Over Vitaminic Group
Opgericht in april 1999, is Vitaminic SpA (Milan, Nuovo Mercato: VIT) Europa's meest vooraanstaande platform voor de promotie en distributie van digitale muziek via vaste en draadloze netwerken.
Vitaminic is gevestigd in 10 landen met lokale websites - Italië, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Nederland, Zweden, Denemarken, Ierland en de Verenigde Staten.
Tot de Vitaminic Group behoren Europa's toonaangevende muziekwebsite Peoplesound.com, IUMA (Internet Underground Music Archive), één van de voornaamste artiestengemeenschappen op het Internet, Francemp3.com, de belangrijkste online muziekwebsite in Frankrijk en muziekuitgever Zipmind.

Karin Blankers
Marketing Manager
Vitaminic BV
Sarphatistraat 656
1018 AV Amsterdam
Tel: +31-20-3304254
Mobile: 06-22642747
Fax: 020-3306279
http://www.vitaminic.nl (.it -.com -.co.uk -.de -.es -.fr -.se -.dk -.ie) http://www.iuma.com
http://www.peoplesound.com
http://francemp3.com (www.mp3france.com)
http://www.zipmind.it
DISCLAIMER, PLEASE NOTE: This communication is intended only for use by the addressee. It may contain confidential or privileged information. Transmission, distribution and/or copy cannot be permitted. Please notify Vitaminic Spa immediately by reply e-mail if you are not the intended recipient. Vitaminic Spa does not accept liability for corruption, interception or amendment, if any, or the consequences thereof.