Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

Aan : nieuwsmedia/sportredacties
Van : Nederlandse Powerliftingbond NPB
Betreft : Nederlandse B-kampioenschappen powerliften te Geldrop Datum : 5 maart 2002

Uitstekende resultaten op Nederlandse kampioenschappen

Aan het eind van de dag worden de resultaten bekend gemaakt, 27 deelnemers, waaronder maar liefst 8 nieuwelingen, een aantal atleten die na een aantal jaren weggeweest te zijn geweest opnieuw het plankier betreden, zoals een Rene Maliangkay, die na 15 jaar weer terug is en hoe, 3 atleten behalen hun A-limiet, veel persoonlijke records verbeterd, in bijna alle klasse's meerdere deelnemers, het gaat goed in Nederland met de powerliftsport. In de lichtere klasse's zijn er niet zoveel deelnemers, maar kampioen van Nederland in de klasse tot 67,5 kg. wordt Lucas Gijsbertsen van Butzelaar Emmeloord, gevolgd door Marcel Bijnen, Joey Peters van Schuttersveld Rotterdam behaalt de titel in de klasse tot 75 kg. De kampioen van Nederland in de klasse tot 82,5 kg. werd met overmacht Nijmegenaar Artak Asrian, de strijd voor de overige ereplaatsen leverde een fraaie strijd op tussen M.Leeuwenkamp, P.Hulscher en Patrick Stolk, het zilver werd opgeëist door M.Leeuwenkamp en het brons door Patrick Stolk, net buiten de prijzen viel P.Hulscher. De klasse tot 90 kg., ook wel eens de koningsklasse genoemd, geeft een aantal kandidaten voor de Nederlandse titel, die jaar is deze weggelegd voor Barry Faas van Plato Zoetermeer, die tevens zijn A-limiet behaalt tijdens deze wedstrijd, op de tweede plaats gevolgd door Harrie Cuppen en op de derde plaats Houssin Amri. Roy Hagenaars weet met voorsprong de Nederlandse titel te halen in de klasse tot 100 kg. en komt dichtbij zijn A-limiet, op de tweede plaats gevolgd door één van de nieuwelingen Humberto Gomes en op de derde plaats junior Dirk Kenter.
Een redelijk groot deelnemersveld in de klasse tot 110 kg., namelijk 5 man gaan strijden voor de Nederlandse titel, Albert Hoekstra, Hans den Ouden, Wesley Schootemeijer, Raymond Witt en David Satjelasjvili, na het kniebuigen is de volgorde David, Raymond, Wesley, Albert en Hans, ook bij het bankdrukken laat David zien dat hij naar Geldrop is gekomen om zijn A-limiet te behalen, na het bankdrukken zijn de plaatsen her en der wat omgedraaid, David heeft de leiding, gevolgd door Raymond, derde is nu Albert, dan Wesley en Hans, het laatste onderdeel zal de beslissing brengen wie de ereplaatsen opeisen, goud is er voor David en zijn A-limiet, zilver voor Raymond, die ook zijn A-limiet weet te behalen, het brons is er voor Albert. De zware jongens komen naar het plankier, de klasse tot 125 kg., is er na het kniebuigen nog niets van te zeggen wie de Nederlandse titel zal gaan behalen, bij het bankdrukken slaat de man uit Lelystad Gerrit Vos toe, met een voorsprong van meer dan 20 kg. op zijn tegenstander neemt hij de leiding in handen en staat deze niet meer af, de titel is voor hem, gevolgd door Arnold Oosterholt en R.Boukema, op de vierde plaats gevolgd door Ruud van Haaren. Als laatste komen dan de big boys op het plankier de mannen van 125 kg. en "iets" meer, vier deelnemers die jaar, twee oudgedienden en twee nieuwelingen, na het kniebuigen is de leiding in handen van Cees Damen, op de voet gevolgd door Rene Meinen en Louis Houmadi en Rene Maliangkay, in het tweede deel van de wedstrijd laat Rene er geen gras over groeien en laat zien wat duidelijk zijn onderdeel is, maar liefst 195 kg. en dat zonder het zogenaamde bankdrukshirt, een klasse apart, maar ook de 182,5 kg. van Rene Meinen mag er wezen op zijn eerste wedstrijd, de leiding wordt over genomen door Rene Meinen, gevolgd door Rene Maliangkay, Cees en Louis. De deadlift zal beslissen wie er kampioen gaat worden, de strijd is hevig, Rene Maliangkay weet 255 kg. te deadliften en behaalt de Nederlandse titel, Rene Meinen mist 255 kg. en blijft steken op 245 kg. Cees Damen moet om de tweede plaats te halen 257,5 kg. trekken, het halter wordt geladen en Cees trekt deze 257,5 kg. en haalt de tweede plaats, de bronzen plak is er voor Rene Meinen en de vierde plaats is daar voor nieuweling Louis Houmadi. Al met al een prachtige dag, zo als altijd in Geldrop uitstekend georganiseerd door de plaatselijke krachtsportvereniging TopFit onder leiding van Wim Bevers en zijn mannen en vrouwen.

Nog drie weken en dan is het zover, de Nederlandse A-kampioenschappen in Amsterdam, deel uit makend van de Big Boss strength games, welke dit jaar gehouden worden in de sporthallen Zuid te Amsterdam, direct gelegen naast het Olympisch Stadion. Ben u een fan of liefhebber van de krachtsport in het algemeen, misschien wel speciaal voor het powerliften dan nodig ik u hierbij uit om zondag 24 maart aanstaande vanaf 11.00 uur aanwezig te zijn in de sporthallen Zuid, niet alleen de Nederlandse kampioenschappen powerliften zal daar gehouden worden, ook eén van de voorronde's van de Sterkste Man van Nederland zal die dag daar worden gehouden en natuurlijk de Nederlandse kampioenschappen worstelen vrije stijl, alles op één lokatie, waar vindt je dat nog ergens, ja bij de Olympische Spelen, welnu ook bij de krachtsport in Nederland, dus komt allen naar Amsterdam.

C.M.Damen
PR en Promotie Nederlandse Powerliftingbond
Wijngaardenlaan 10
2252 XN Voorschoten
tel. 071-5610946
fax 071-5612222
mobiel 0651-144058
e-mail obelix1@planet.nl