Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PVDA

Den Haag, 5 maart 2002

PVDA EIST SNEL BETERE ZORGVOORZIENINGEN IN ZEELAND

De PvdA-fractie in de Tweede Kamer eist dat minister Borst (VWS) plannen uit Zeeland voor het optuigen van de ziekenhuislocatie Zierikzee tot een basisziekenhuis direct uitvoert. Ook moet de bereikbaarheid van het ziekenhuis in Goes voor ambulances snel verbeteren.

PvdA-woordvoerder Rob Oudkerk brengt dit in tijdens het algemeen overleg op 14 maart over de brief van de minister over de Spreidingsnota ziekenhuiszorg. In een gezamenlijke verklaring van Rob Oudkerk en Gerard Bosman, de Zeeuwse PvdA-kandidaat tijdens de komende Tweede-Kamerverkiezingen, stellen zij dat de minister nu met snelle daden moet komen. Het is volgens hen niet aanvaardbaar dat in Zeeland, waar de ziektekostenpremie evenveel stijgt als in de rest van Nederland, het basiszorgaanbod omgekeerd evenredig daalt.

Zij wijzen erop dat de PvdA de enige partij is die in haar verkiezingsprogramma expliciet heeft opgenomen dat de overheid weer bevoegdheden moet krijgen over de spreiding en de bereikbaarheid van zorgvoorzieningen. Dit is vooral van belang voor de leefbaarheid van het platteland.