Gemeente Tilburg

4-3-2002
Subsidie voor nieuwe toplaag kunstgras hockeyveld sportpark Zeshoeven Stichting Sport Promotie Udenhout ontvangt 40.840,-

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 4 maart jl. besloten de Stichting Sport Promotie Udenhout een gemeentelijke subsidie van 40.840,- toe te kennen in de vervangingskosten van de toplaag van het zandkunststof hockeyveld in het Sportpark Zeshoeven, gelegen aan de Sportlaan in Udenhout.

De Stichting heeft het veld in eigendom en is verantwoordelijk voor onderhoud van het veld. De totale vervangingskosten bedragen ongeveer 122.520,- (inclusief BTW).

Voorgeschiedenis
De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond had de Stichting Sport Promotie Udenhout laten weten dat de toplaag van het veld niet voldeed aan het reglement van de Bond en de kwaliteitsnormen van het NOC*NSF en de Bond. De toplaag diende voor aanvang van het seizoen 2001/2002 daarom gerenoveerd te worden. Dat veld is nu inmiddels definitief afgekeurd.

Het college van burgemeester en wethouders vindt dat de vervanging in principe door de Stichting Sport Promotie Udenhout bekostigd moet worden. Dit past binnen een van de uitgangspunten van het sportbeleid bij particulier initiatief door de gemeente zo mogelijk terughoudendheid wordt betracht.

Het college heeft echter geconstateerd dat de stichting de laatste jaren bijzondere kosten had waarvoor geen reservering mogelijk was. Daardoor kan de stichting niet de gehele investering bekostigen. Het college hecht belang aan het realiseren en behouden van hoogwaardige sportaccommodaties. Zij zien dit als voorwaarde voor een wervend sportklimaat. Daarom is besloten tot het verlenen van een bijdrage in de totaalkosten van de vervanging van de toplaag.

Vervolgtraject
Op 8 april 2002 wordt het collegevoorstel behandeld in de commissievergadering van de raadscommissie Sociale zaken, Arbeidsmarkt- en Minderhedenbeleid, Sport, Personeel en Organisatie en Informatie.