Ingezonden persbericht

XO COMMUNICATIONS GESELECTEERD ALS HOSTING-PARTNER VAN MTV NETWORKS

Schaalbaarheid en stabiele infrastructuur doorslaggevend voor keus

Almere, Bussum, 5 maart 2002 - XO Communications, leverancier van datacommunicatieoplossingen op basis van breedbandtechnologie, is door MTV Networks BV geselecteerd als hosting-partner voor de internetactiviteiten van TMF, onderdeel van MTV Networks BV. TMF is marktleider in Nederland en Vlaanderen. MTV Networks BV - dochter van de Amerikaanse mediagigant Viacom, Inc. - nam TMF in 2001 over van uitgeversconcern Wegener.

"Voor de huidige aantallen van 65.000 unieke bezoekers per dag en met het oog op het uitrollen van de nieuwe internetsite hebben we behoefte aan een zwaardere, schaalbare en stabiele infrastructuur. XO Communications bleek de juiste hosting-partner voor onze groeiende internetactiviteiten", zegt Joris van Heukelom, Director Marketing & Interactive van MTV Networks.

MTV Networks koos voor XO Communications op basis van de positieve ervaringen uit de langetermijnrelatie die beide partijen hebben voor TMFWeb, de gratis internetaanbieder van TMF met meer dan 225.000 abonnees. XO Communications levert de ISP-infrastructuur voor deze dienst.

Erik van Laar, algemeen directeur van XO Communications BV, wijst erop dat interactieve multimediatoepassingen snel aan belangstelling winnen bij jonge internetgebruikers. "MTV Networks BV speelt daarop in door van TMF hét interactieve muziekkanaal voor jongeren te maken. Deze multimediale benadering kan niet zonder een technische basis waarbij schaalbaarheid, betrouwbaarheid en beschikbaarheid de centrale pijlers zijn. Onze hosting-oplossing is daar volledig op gericht, onder meer door de inzet van hoogwaardige hard- en software en constante 24/7-monitoring."

XO Communications
XO Communications B.V. is specialist op het gebied van snelle datacommunicatieverbindingen en internettoegang voor middelgrote bedrijven. Het bedrijf richt zich op die sectoren in de markt, waar snelle datacommunicatie tussen bedrijven en klanten, partners en leveranciers centraal staat. XO biedt een breed pakket van diensten, variërend van breedbandinternettoegang tot webhosting en co-locatie. Het Almeerse bedrijf beschikt over een betrouwbaar en flexibel transatlantisch netwerk. XO Communications onderscheidt zich door korte lijnen, een persoonlijke benadering en optimale service. Meer informatie over XO Communications is te vinden op www.xo.nl



Ingezonden persbericht