Ingezonden persbericht


A² NETWORKS VOORZIET VOETBALSTADION WILLEM II VAN AVAYA'S DRAADLOZE

TECHNOLOGIE

Eerste Nederlandse voetbalstadion met draadloze internetoplossingen

TER PUBLICATIE: 5 maart 2002

NIEUWEGEIN/TILBURG - Avaya, wereldwijd aanbieder van spraak- en datanetwerken voor de zakelijke markt, kondigt aan dat haar BusinessPartner A² Networks de businessruimten van het stadion van eredivisieclub Willem II in Tilburg heeft uitgerust met Avaya's oplossingen voor draadloos internet. Het Willem II-stadion is daarmee het eerste voetbalstadion in Nederland, dat draadloze technologie inzet.

Met het project wil A² Networks de mogelijkheden die de draadloze technologie van Avaya biedt voor data- en spraakcommunicatie illustreren en onder de aandacht brengen van de zakelijke markt. "In die zin is dit dan ook een pilotproject waarmee we willen aantonen dat draadloze technologie een sterk alternatief is voor vaste verbindingen", zegt Mike van der Weijden, Account Manager Wireless bij A² Networks. "In samenwerking met Avaya en computerleverancier Paradigit is draadloze internettoegang gerealiseerd, waar inmiddels ruim van gebruik wordt gemaakt op wedstrijddagen en op andere dagen, wanneer de ruimten in het stadion gebruikt worden voor presentaties of vergaderingen."

"A² Networks heeft Willem II een innovatieve oplossing op maat geboden", zegt Ron van Ommeren, Directeur BusinessPartner Avaya Nederland. "A² Networks is dan ook een belangrijke partner van Avaya op het gebied van draadloze technieken. Het bewijst ook dat het vertrouwen dat wij in onze BusinessPartners stellen, gebaseerd is op hoge kwaliteitseisen."

A² Networks startte het project met een omgevingsmeting om vast te stellen hoeveel acces points nodig zijn voor een optimale verbinding. De Avaya AP-I Access Points zorgen voor de draadloze verbinding van 11 megabits per seconde met notebooks die zijn uitgerust met draadloze netwerkkaarten van Avaya. Voor de beveiliging van de verbindingen wordt 128-bits WEP-encryptie toegepast. De verbindingen zijn gebaseerd op de 802.11b-standaard.

Willem II is vooral enthousiast over het innovatieve karakter van het project. Volgens directeur Commerciële Zaken, Alex de Coninck, zoekt de club steeds naar nieuwe manieren om de service aan sponsors en bezoekers verder te verbeteren. Het draadloze-internetproject past daarin. "De zakelijke bezoekers van een wedstrijd komen vaak al ruim vóór aanvang naar de businessruimten. Ze kunnen dan dankzij het project nog even het internet op om informatie op te zoeken of mail te checken. Ook wordt het systeem regelmatig gebruikt voor en na presentaties en vergaderingen in de kantoorruimten die Willem II op weekdagen verhuurt."

Willem II gaat het project aan het eind van het voetbalseizoen evalueren. Uit de evaluatie zal onder meer moeten blijken of de organisatie ook voor andere toepassingen, zoals spraakcommunicatie, draadloze technologie gaat inzetten.

Avaya bedient haar klanten voor verkoop en services in hoofdzaak via geaccrediteerde BusinessPartners. Over 100 (inter)nationale klanten voert het bedrijf zélf het accountmanagement. Door deze strategie verwacht Avaya beter op de wensen van de markt te kunnen inspelen en daardoor haar positie te verstevigen.

Avaya
Avaya, Inc., wereldwijd één van de marktleiders in de ontwikkeling, verkoop en service van spraak- en datanetwerken en communicatieoplossingen en -diensten, levert producten en services die organisaties - inclusief meer dan 90 procent van de Fortune 500 - helpen te excelleren in klantgerichtheid. Avaya levert deze oplossingen aan bedrijven en aan overheden en andere organisaties. Avaya biedt oplossingen voor Customer Relationship Management, Unified Communication, Service Providing, Multiservice Networking Infrastructure, Structured Connectivity Solutions en geconvergeerde Voice en Data Networks, inclusief de Avaya Enterprise-Class IP Solutions (ECLIPS). Deze producten worden ondersteund door Avaya Services en Avaya Labs. Avaya is wereldwijd marktleider in unified messaging, messaging-systemen, call centers en gestructureerde bekabelingssystemen, en marktleider in de Verenigde Staten in systemen en diensten voor spraakcommunicatie. Avaya is officieel partner van FIFA voor het WK 2002 in Japan en Korea, het WK 2003 voor vrouwen in China en het WK 2006 in Duitsland. In Nederland is Avaya gevestigd in Nieuwegein en Rijswijk. Meer informatie is te vinden op www.avaya.nl.

Kijk voor meer informatie over A² Networks op www.a2-networks.com.