Korps: Friesland, plaats: Friesland 5-03-2002
Politieberichten 5 maart 2002 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Winsum:inbraak bedrijf
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Kleasterdyk. Door verbreking van een deur aan de achterzijde van het bedrijf is men binnengekomen. In de bedrijfshal zijn enkele kantoorruimten doorzocht. Er was een grote ravage aangericht. Ontvreemd zijn diverse computers, software, geld een digitale camera en een fototoestel. Aangifte is gedaan door een 49-jarige bewoner van Winsum. Totaal schadebedrag niet bekend.

Leeuwarden: bedreiging
Dinsdag omstreeks 08.50 uur vond een bedreiging plaats op de Oldehoofsterkerkhof. Een 50-jarige bewoner van Leeuwarden bedreigde een 52-jarige bewoonster van Hurdegrayp met een mes. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Franeker: inbraak woning
Dinsdag tussen 00.30 uur en 05.30 vond een inbraak plaats in een woning aan de Prinses Beatrixstraat. Door verbreking van een bovenlicht aan de achterzijde van de woning is men binnengekomen De gehele beneden verdieping is doorzocht. Ontvreemdt zijn een digitale videocamera, een digitaal fototoestel en een drietal gsms. Een 44-jarige bewoner van Franeker heeft hiervan aangifte gedaan.

Leeuwarden: vernieling school
In de nacht van maandag op dinsdag is d.m.v. een trottoirtegel een ruit op de eerste verdieping van een school aan de J.H.Knoopstraat vernield. Aangifte is gedaan door een 32-jarige medewerker van school. Tevens was een ruit van een bushokje ter hoogte van de school vernield.

Drachten: Diefstal uit personenauto
Tussen zondag 3 maart 14.00 uur en dinsdag omstreeks 08.15 uur vond een inbraak uit een auto plaats op een parkeerplaats aan de Oudeweg. Men had de raamstijlen aan de bovenzijde verbogen. Ontvreemdt een radio/cd-speler. Aangifte werd gedaan door een 28-jarige bewoonster van Drachten. Waarde ontvreemde niet bekend.

NoordOost Friesland: oprollen hennipkwekerijen
Dinsdag omstreeks 11.00 uur zijn in een drietal plaatsen invallen gedaan i.v.m. hennepkwekerijen In Augustinusga op de Boskamp, aangehouden een 26-jarige bewoner van Augustinusga, Zwagerbosch op de Heidewei, Aangehouden een 37-jarige bewoner van Zwagerbosch en in Huntumeruitrhuizen op de Miedwei, Aangehouden een 35-jarige bewoner van Hantumeruithuizen. Op de Boskamp werden op de zolder geen hennepplanten meer aangetroffen. Wel werd een sinaasappelkanon inbeslag genomen. Op de Heidewei werden op 2 slaapkamers 200 planten en toebehoren inbeslag genomen. Op de Miedwei werd een complete professionele hennepkwekerij aangetroffen. Ongeveer 8000 à 10.000 jonge plantjes. In de omgebouwde grote stal stond ook een aanhangwagen met daarop een aggregaat voor de stroomvoorziening. Aggregaat heeft een vermogen van 400 Kw. Alles wordt inbeslag genomen en zal worden vernietigd.

Bureau Communicatie tel: 058 8272