Versatel Telecom International NV

Versatel kondigt vertraging aan in publicatie operationele en financiële resultaten 2001

Amsterdam, 4 maart 2002 Versatel Telecom International N.V. ('Versatel' of 'de vennootschap') heeft vandaag aangekondigd dat het momenteel in gesprek is met een obligatiehouder-comité welke een substantieel deel vertegenwoordigt van de door de vennootschap uitgegeven 'high yield' en converteerbare obligaties. De gesprekken vinden plaats met betrekking tot het door de vennootschap voorgestelde bod zoals gedeponeerd bij de Securities en Exchange Commission in de Verenigde Staten op 12 oktober 2001. Gezien de tijd die deze gesprekken in beslag nemen, zal de vennootschap de bekendmaking van haar resultaten behaald over 2001 met ongeveer twee weken opschuiven vanaf de geplande datum van 6 maart 2002.

Voorts deelt de vennootschap, in overeenstemming met de regels van Euronext Amsterdam, mede dat zij meent een negatief eigen vermogen te hebben en dat zij dientengevolge een noteringsmaatregel opgelegd zal krijgen ("het strafbankje"). Versatel wil benadrukken dat het doel van deze noteringsmaatregel is om de aandacht van de beleggers te vestigen op het feit dat dit fonds een negatief eigen vermogen heeft, maar dat dit geenszins betekent dat Versatel's notering aan de beurs van Euronext Amsterdam verdwijnt. Deze noteringsmaatregel zal derhalve geen invloed hebben op de verhandelbaarheid van het Versatel aandeel en het aandeel zal genoteerd blijven aan de beurs van Euronext Amsterdam.


- EINDE -

Versatel Telecom International N.V. (AEX & Nasdaq: VRSA), gevestigd in Amsterdam, is een concurrerende communicatie netwerk operator en een toonaangevend alternatief voor de voormalig monopolistische telecommunicatie aanbieders in onze thuismarkten in de Benelux en noordwest Duitsland. Versatel, opgericht in oktober 1995, is in bezit van volledige telecommunicatielicenties voor Nederland, België en Duitsland en telt meer dan 72.000 zakelijke klanten en 1.350 werknemers. Versatel heeft een op eigen faciliteiten gebaseerd breedbandig netwerk dat gebruikmaakt van de modernste netwerktechnologieën om aan bedrijven breedbandige spraak-, data- en Internet diensten te bieden. Versatel is een beursgenoteerde vennootschap die zowel een notering heeft aan de Euronext beurs in Amsterdam als aan de Nasdaq National Market onder het symbool 'VRSA'. Meer nieuws en informatie is verkrijgbaar via www.versatel.com.

(Bepaalde verklaringen in dit persbericht zijn 'toekomstgericht' binnen de context van de 'Private Securities Litigation Act' uit 1995. Dergelijke verklaringen zijn uitsluitend gebaseerd op de huidige verwachtingen van het management van Versatel Telecom International NV, en zijn onder voorbehoud van een aantal risicofactoren en onzekerheden, zoals, maar niet beperkt tot, technologische veranderingen en wijziging in marktvereisten, afname in de vraag naar producten of diensten van het bedrijf, het onvermogen om tijdig nieuwe technologieën, producten en diensten te ontwikkelen en te introduceren, verlies van marktaandeel, druk op de prijzen als gevolg van concurrentie en het onvermogen om bepaalde marketing- en distributieregelingen in stand te houden, die er voor kunnen zorgen dat de feitelijke resultaten of prestaties van het bedrijf wezenlijk kunnen verschillen van de in dit persbericht beschreven resultaten en prestaties. Voor een gedetailleerdere omschrijving van de risicofactoren en onzekerheden met betrekking tot het bedrijf kunt u de Bedrijfsprospectussen en -rapporten raadplegen die van tijd tot tijd bij de Securities and Exchange Commission gedeponeerd worden, inclusief Versatel's jaarverslag op Form 20F voor het jaar dat eindigde op 31 december 2000 en het Registration Statement on Form F-4 zoals gedeponeerd bij de SEC op 12 oktober 2001.)