Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

5 maart 2002

USP herhaalt marktonderzoek onder ZZP'ers en klusbedrijven

Voor de periode 2002-2006 wordt een afname verwacht in de nieuwbouwvolumes van woningen en utiliteitsgebouwen. Deze daling wordt echter ruimschoots gecompenseerd door een groeiende vraag naar renovatie en onderhoudsdiensten. In dit segment zijn met name de kleine klusbedrijven en zelfstandigen zonder personeel (ZZP'ers) actief. Een reden voor USP om, evenals in 1999, in de maanden februari en maart een uitgebreid onderzoek uit te voeren onder deze doelgroep.

Momenteel zijn er ongeveer 30.000 ZZP'ers in de bouw actief en naar verwachting groeit dit aantal de komende jaren nog tot 50.000 bedrijven. Gezamenlijk zijn zij goed voor de toepassing van naar schatting ¤ 1 miljard aan bouwmaterialen. Daarnaast zijn er nog eens 12.000 klusbedrijven. Het afzetpotentieel bij deze doelgroep voor handel en industrie is dus aanzienlijk. Voor fabrikanten en handelaren in de bouw en installatie is inzicht in de kenmerken en het gedrag van ZZP'ers in de bouw van groot belang om voor deze doelgroep een gedegen en succesvol beleid te ontwikkelen.

USP voert daarom een uitgebreid onderzoek uit onder ZZP'ers en klusbedrijven. Concreet biedt het onderzoek onder meer inzicht in de volgende onderwerpen:
· Bedrijfskenmerken (personeelsomvang, ouderdom, omzet, winst etc)

· Toekomstverwachtingen


· Professionaliteit (startersmotieven, kwaliteitsbeleid, soorten verzekeringen, lidmaatschappen bij brancheverenigingen/organisaties etc)

· Mediaconsumptie (oriëntatiebronnen zoals vakbladen, beurzen, websites, etc)

· Distributiebeleid en gedrag (afhalen of bezorgen, bestelwijze, aankoopplaatsen, eisen etc)

· Bekendheid met handelsformules


· Inkoopgedrag en keuzeproces rond producten en merken

· Klanttevredenheid

De USP ZZP & Klus monitor is representatief voor alle bedrijven die bij de Kamer van Koophandel als klusbedrijf staan ingeschreven. Daarnaast worden gespecialiseerde ZZP'ers als dakdekkers, metselaars, voegenbedrijven, stukadoors, timmerbedrijven, tegelzetters, installateurs en schilders-bedrijven in het onderzoek meegenomen. In totaal worden 1.000 geslaagde enquêtes afgenomen. De resultaten zijn in maart beschikbaar.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van USP, www.usp-mc.nl of kunt u contact opnemen met de heer J. Ridderhof (010-2066900).



Ingezonden persbericht