Dienstenbond CNV

CAO Nieuws

Stemming onderhandelingsresultaat UWV

Op 22 februari 2002 jongstleden is er met uw werkgever een onderhandelingsresultaat bereikt voor de CAO UWV. De vakgroep SV heeft dit resultaat op de inhoud beoordeeld en legt het resultaat aan u voor. Wij verzoeken u om vóór 16 maart 2002 aan te geven of u instemt met het resultaat. Dan kan via het reactieformulier dat u als lid per post ontvangen heeft, of van op deze site vindt: >> reactieformulier.

Voor de beoordeling van het resultaat kunt u gebruik maken van het intranet van uw werkgever. Zij die daar géén toegang toe hebben, kunnen het resultaat opvragen bij de Dienstenbond CNV.

Hieronder geven wij de meest in het oog springende resultaten aan:
* Een loonsverhoging van 7% gedurende de 2-jarige looptijd van de CAO. In 2002 ontvangt u op 1 april een loonsverhoging van 2,5% en op 1 oktober 1%. In 2003 ontvangt u op 1 januari 1 % en op 1 juli 2%. Per 1 januari 2004 ontvangt u een loons-verhoging van 0,5%.
* De salarisstructuur van de verschillende UVIs is geharmoniseerd. Voor de medewerkers van Cadans brengt dat een verandering in de arbeidstijd met zich mee. Hun netto-arbeidstijd bedroeg 1656 uur en wordt 1632,2 uur. Dit verschil vertaalt zich in extra vakantie-uren en extra feestdagen. Het restant van 0,33% wordt mee-genomen als persoonlijke toeslag op het salaris.
* UWV-medewerkers kunnen jaarlijks kiezen om een of twee uur minder te werken. Dit staat los van het bepaalde in de Wet Aanpassing Arbeidsduur. Meer of minder werken heeft wel invloed op het pensioen. De gevolgen zijn gelijk aan die bij het werken in deeltijd.

* Een minpuntje uit het resultaat is de verhoging van de premies van de arbeidsongeschiktheidsverzekering en ANW, voor ex-SFB-, ex-GUO- en ex-CADANS-medewerkers. Gelukkig is er wel een overgangsregeling tot 2007 getroffen om deze gevolgen te verzachten.
* Met ingang van 1 januari 2003 geldt de volgende seniorenregeling: medewerkers van 58 jaar en ouder kunnen, onder bepaalde voorwaarden, maximaal 6 uur per week minder werken. De werkgever vergoedt dan 50% van het salaris. Het minder werken heeft geen gevolgen voor opbouw van pensioen/VUT/FPU/OBU.
* De pensioenregeling geldt sinds 1 januari 2001 voor alle medewerkers met uitzondering van ex-USZO en ex-BVG-medewerkers. De pensioenregeling is voor alle medewerkers premievrij. Dit is vooral voor de ex-GAK-medewerkers een voordeel: de pensioenregeling was niet premievrij.

* Voor de medewerkers die per 1 januari 2006 overgaan van de PGGM-regeling naar de pensioenregeling UWV is een redelijke overgangsregeling getroffen.

* De 60%-vergoeding voor de basispolis ziektekostenverzekering wordt uitgebreid naar enkele aanvullende voorzieningen in de zogenaamde extra polis.

Dit is slechts een greep uit het resultaat. Toch adviseren wij u het resultaat helemaal door te nemen. Voor vragen kunt u in eerste instantie terecht bij uw werkgever. Daartoe vindt u op het intranet een vraag- en antwoordrubriek.

Vragen of opmerkingen?
Ook kunt u vragen en opmerkingen kwijt aan bestuurder Martijn Donker, op 7 maart van 9-12 uur, 8 maart van 13-17 uur en 12 maart van 9-12 uur. Tel: 035-677 39 07, email: hilversum@cnvdibo.nl (s.v.p. uw telefoonnummer vermelden).

Hilversum, 5 maart 2002.