FNV BOUW

Bouwbonden organiseren poortacties in Utrecht en Amsterdam

Werknemers in de bouw wachten al maanden op een nieuwe CAO. Die CAO is er nog steeds niet omdat werkgevers weigeren te onderhandelen over de voorstellen van de bonden. De afgelopen weken hebben de bonden volop actie gevoerd om werkgevers tot onderhandelen te dwingen. De komende dagen organiseren de bonden poortacties bij aansprekende locaties in Utrecht en Amsterdam.

Op woensdag 6 maart vindt de poortactie vanaf 6.15 uur plaats bij de renovatie van het stadion van FC Utrecht aan het Herculesplein. De volgende dag, op donderdag 7 maart, vindt eveneens vanaf 6.15 uur de poortactie plaats bij het woningbouwproject op het terrein van De Meer aan de Middenweg in Amsterdam, de plaats van het voormalige Ajax-stadion. Tijdens de poortacties krijgen de werknemers pamfletten uitgereikt en zullen ze worden toegesproken door een districtbestuurder. Daarbij zullen ze worden gevraagd om de acties van de bonden te blijven steunen zolang de CAO nog niet rond is.

Vijf onderhandelingsronden lang hebben de bonden geprobeerd te onderhandelen over het totale voorstellenpakket. Maar de werkgevers zijn alleen maar uit op het verslechteren van de reisurenregeling. Pas als ze op dat punt hun zin hebben, zouden onze voorstellen aan bod kunnen komen. Op 21 februari hebben de bonden de werkgevers per brief laten weten dat de onderhandelingen over de volledige CAO op 6 maart moeten zijn hervat. Uiterlijk 9 maart moet er een principeakkoord zijn. Op dit moment is daar nog absoluut geen zicht op. Op 11 maart organiseren de bonden een zestal regionale bijeenkomsten. Voor Noordwest-Nederland vindt deze plaats op het terrein van de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. De bijeenkomst begint om 13.00 uur. Tijdens de poortacties worden de bouwvakkers opgeroepen om op 11 maart het werk neer te leggen en naar de bijeenkomst in Amsterdam te komen.