Korps: Flevoland, plaats: district Noord 6-03-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Ontruiming hennepplantages
LELYSTAD Gisteren heeft de politie in samenwerking met de Stichting Perspectief weedplantages op de Kaapstanderweg opgeruimd. Ruim 4500 hennepplanten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Ook de bijbehorende apparatuur wordt vernietigd. Dankzij aandacht in de media heeft inmiddels één van de eigenaren zich op het politiebureau gemeld, hij is meteen aangehouden en ingesloten voor nader verhoor. Processen-verbaal worden opgemaakt.

Brand
EMMELOORD Dinsdagmiddag kreeg de politie een melding van een brand in een buitenlamp bij een winkel op de Lange Nering. Ter plaatse had de eigenaar de brand geblust. De politie vermoedt brandstichting.

Bromfietser aangehouden
LELYSTAD Een 17-jarige bromfietser uit Amsterdam is gisteren op de Koopmanstraat aangehouden op verdenking van heling. Een surveillerende agent zag de jongen rijden in het Lelycentre. De agent hield de bromfietser staande. De jongen bleek een gestolen verzekeringsplaat te hebben en hij was niet in het bezit van een geldig bromfietscertificaat. De jongen werd opstandig en hij is daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De bromfiets is in beslag genomen.Na verhoor is hij heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Dode vogels
KRAGGENBURG De politie is een onderzoek gestart naar de doodsoorzaak van twee buizerds. De vogels waren naast een stuk aas gevonden in de buurt van de Zwartemeerweg en zijn naar de politie gebracht. De politie vermoedt dat de vogels vergiftigd zijn en laat deze onderzoeken.