Verbond van Verzekeraars

Nieuwe uitgave Welwezen

Flexibiliteit en maatwerk zijn de toverwoorden voor de toekomst om de arbeidsparticipatie te verhogen. Dat verkondigt minister Willem Vermeend in de nieuwste uitgave van Welwezen, die deze week verschijnt. Vergrijzing is een van zijn belangrijkste aandachtspunten op dit moment. De minister hamert er daarom op de oude dag (financieel) veilig te stellen en de sociale zekerheid betaalbaar te houden.

Vermeend geeft aan dat Nederland voor wat betreft arbeidsparticipatie tot de betere landen in Europa behoort, maar er is een andere belangrijke reden om de arbeidsparticipatie te verhogen. In 2030 bereikt de vergrijzing haar piek. Dat betekent dat we nú maatregelen moeten nemen om de deelname van mensen aan het arbeidsproces te vergroten.
Naast het interview met de minister is er in dit nummer van Welwezen aandacht voor de verkiezingen. Hugo A. Keuzenkamp, algemeen directeur van de Stichting voor Economisch Onderzoek en hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam, zet de spotlights op de verkiezingsprogrammas van de belangrijkste politieke partijen. Hij haakt daarbij met name in op de economische ontwikkelingen en de gevolgen voor verzekeraars.
Verder in dit nummer van Welwezen onder meer een interview met Roel Wijmenga (voorzitter van de Issuecommissie Inzichtelijkheid van het Verbond) over de financiële bijsluiter en aandacht voor de Gedragscode Informatieverstrekking Dienstverlening Intermediair (GIDI) en herverzekeraars.

Bondig, maart 2002