Gemeente Hilversum

Keywords:

Kaders bouwplan HuygenstraatHoge Larenseweg vastgesteld

Het College heeft de stedenbouwkundige kaders voor de ontwikkeling van het bouwplan aan de Hoge Larenseweg/Huygensstraat vastgesteld en ter advisering voorgelegd aan de Raadscommissie Stad. Als de Raadscommissie Stad positief adviseert, kunnen gemeente en eigenaren van de grond binnen de vastgestelde kaders aan de slag met de verdere ontwikkeling van het bouwplan.

In het stedenbouwkundig plan wordt een warm pleidooi gehouden voor meer woningen in het gebied Huygensstraat/Hoge Larenseweg. Op het terrein van het voormalige bedrijvencomplex van de Gooi- en Eemlander, komen woningen te staan vanaf de Hoge Larenseweg tot de tuinen van de woningen aan de Geuzenweg. Enkele woningen aan de Huygensstraat worden vervangen door nieuwe woningen. De nieuwe woningen lopen door tot aan de Korte Noorderweg en sluiten aan op de bedrijfsbebouwing van het industriegebied langs het spoor. De twee gemeentelijke speelterreinen komen tussen de woningen in te liggen. Andere voorstellen van het stedenbouwkundig plan zijn om het binnengebied autovrij te maken en het parkeren en de ontsluiting van het autoverkeer via de Korte Noorderweg te laten lopen.

Om de ontwikkeling van de woningbouw in het gebied mogelijk te maken, zijn de stedenbouwkundige kaders gezamenlijk door de gemeente met de eigenaar van het voormalig bedrijvencomplex Gooi-en Eemlander en de woningstichting Dudok, die eigenaar is van het woningcomplex aan de Huygensstraat, opgesteld. De gemeente heeft met de bewoners uit het omliggende gebied gesproken over hun wensen en ideeën en blijft met de bewoners hierover in overleg.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de projectleider van de Dienst Stadsontwikkeling, dhr. J. Klomp (035 -629 2812)