Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 6 maart 2002


Ongeval Noordwijk (D1)
Een 28-jarige fietser uit Noordwijk liep op dinsdag 5 maart rond 17.50 uur bij een ongeval op de kruising Koningin Astridboulevard met de Rudolf Tappenberckweg gekneusde nieren op. Een 56-jarige Noordwijker verleende hem bij het oprijden van de boulevard geen voorrang. De fietser kon hem daarop niet meer ontwijken. Het slachtoffer werd overgebracht naar het LUMC.

Onder invloed rijden Noordwijkerhout (D1)
De politie hield op woensdag 6 maart rond 02.40 uur op de Provincialeweg N206 een 44-jarige automobilist uit Lisse aan. Uit het rijgedrag van de man vermoedde de agenten dat er drank in het spel zou kunnen zijn. Een ademanalyse zorgde uiteindelijk voor het bewijs. Het apparaat gaf 520 ug/l. aan. Meer dan de limiet van 220 ug/l.

Ongeval Leiden (D4)
Bij een aanrijding op de kruising Marnixstraat met de Willem de Zwijgerlaan tussen twee bromfietsers vielen op dinsdag 5 maart rond 14.10, drie gewonden. Zij werden met verwondingen aan benen, rug en schouder overgebracht naar het Rijnland en het Diaconesse Ziekenhuis. Het ongeval onstond doordat een 33-jarige bromfietser uit Leiden geen voorrang verleende aan een 18-jarige bromfietser uit Noordwijk. Bij de Noordwijker zat een 16-jarige Katwijker achterop.

Inbraak in woning Leiden (D4)
Op dinsdag 5 maart werd op klaarlichte dag ingebroken in een woning aan het Levendaal. Een deur van de woning werd opengebroken. Uit de woning is ondermeer een videorecorder en zijn sieraden gestolen.

Mishandeling Nieuwe Wetering (D3)
Een 26 jarige man uit Nieuwe Wetering heeft dinsdag 5 maart aangifte gedaan van mishandeling. De man verklaart dat hij zondag 3 maart omstreeks 05.00 uur een conflict had gekregen op het Noordeinde. De aangever verklaart dat hij, toen hij in een steegje zijn fiets wilde pakken, commentaar kreeg van een hem onbekende man. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de man uit Nieuwe Wetering een aantal slagen in zijn gezicht zou hebben gekregen. Passanten hebben de situatie weten te sussen. De politie stelt een onderzoek in.

Aanhoudingen Boskoop (D2)
Dinsdag 5 maart zijn een 18-jarige en een 21-jarige Boskoper aangehouden op verdenking van inbraak in een bedrijf aan de Zuidwijk. De eigenaar van het bedrijf gaat kort na 18.00 uur naar huis en zet het alarm aan. Wanneer hij het alarm af hoort gaan, gaat hij direct op de fiets poolshoogte nemen. Hij ziet het tweetal in de kantoorruimte van zijn bedrijf. De eigenaar wacht het tweetal vervolgens buiten op en slaat luid alarm. Als de twee mannen naar buiten komen en weg willen fietsen, probeert de eigenaar ze tegen te houden. Dit lukt niet, maar een buurman laat hem bij zich in de auto stappen en samen zetten ze de achtervolging in. Bij een bedrijf aan Den Ham valt de 18-jarige verdachte, rent het water in en zwemt weg. De andere verdachte wordt klem gereden en aangehouden. De zwemmende verdachte wordt even later aangehouden aan de Zuidwijk.


Bejaarde fietser geduwd Schoonhoven (D2)
Een 81-jarige fietser uit Schoonhoven is op dinsdag 5 maart omstreeks 15.45 uur op de C.G. Roosweg van zijn fiets geduwd. De Schoonhovenaar fietste over het fietspad langs de G.J. van Heuven Goedhartweg in de richting van de Opweg. Uit tegenovergestelde richting kwamen twee fietsters. Bij het passeren reed vervolgens vanachter de twee fietsters plots een derde fietster tussen de drie fietsers door. De Schoonhovenaar voelde bij het voorbij rijden een elleboog van deze derde fietster in het gezicht. De Schoonhovenaar wist te voorkomen dat hij ten val kwam. Wel liep hij een bloedneus, een beschadigd gebit, een wond aan de binnenkant van de bovenlip en wondjes aan de hand door vermoedelijk het stuur bij het passeren. De politie is op zoek naar getuigen. Met name de drie fietsters van ongeveer 15 jaar, maar ook een voorbijgangster die de Schoonhovenaar aangesproken en geholpen heeft. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Schoonhoven, telefoonnummer 0900 8844.

Inbreker aangehouden Gouda (D2)
Een 35-jarige buurtbewoner en een familielid hebben op dinsdagmorgen 5 maart een 23-jarige man uit Gouda aangehouden na een woninginbraak in een woning aan de Rietzoom.Terwijl de bewoonster van de woning even na half elf 's morgens bij de buren zat zag zij in haar tuin een onbekende man staan. Toen zij uit de woning liep om poolshoogte te nemen ging de man er met de fiets vandoor. In haar woning aangekomen zag de bewoonster vervolgens dezelfde man in haar woning staan. Vermoedelijk wist hij door middel van het hengelen van de voordeur binnen te komen. De man ging er wederom vandoor. Een buurtbewoner en een familielid zagen de man rennend voorbij komen en spraken hem aan.Toen de man er opnieuw vandoor ging zetten de twee de achtervolging in. De Gouwenaar werd op de Ruigenburg aangehouden en overgedragen aan de politie. Uit de woning had de verdachte twee agenda's, bankpassen en een portemonnee weggenomen. De man wordt ook verdacht van een insluiping in een woning aan de Esdoornstraat kort na tien uur. Ook hier werd de man overlopen door een bewoonster. Uit de woning ontbreekt niets. De verdachte is in verzekeringgesteld. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

--- einde berichten ---