Gemeente Groningen

6
MRT
11.14

Persbericht

WVG-vervoer onder voorwaarden naar Personenvervoer Groningen BV 05-03-2002

Het college van B&W van Groningen heeft vandaag besloten het WVG-vervoer voor de komende 3 jaren te gunnen aan Personenvervoer Groningen BV (PVG). Wethouder René Paas benadrukt dat Personenvervoer Groningen het WVG-vervoer mag uitvoeren op voorwaarde dat de contractbesprekingen zullen leiden tot overeenstemming.

De gemeenteraad van Groningen besloot op 21 november 2001 tot een gezamenlijke Europese aanbesteding met de gemeenten Haren, Hoogezand-Sappemeer, Leek, Slochteren en Stadskanaal voor de coördinatie en uitvoering van het collectief vervoersysteem voor WVG-gerechtigden vanaf 1 juli 2002.

Kwaliteit WVG-vervoer verbeteren
In het door de gemeenteraad vastgestelde bestek is een aantal maatregelen opgenomen met als doel de kwaliteit van het WVG-vervoer te verbeteren. De belangrijkste maatregelen zijn:

* de relatie tussen de uitvoeringskwaliteit - het op tijd rijden - en de hoogte van de vergoeding

* de specificatie van de centrale: toereikende bezetting en het direct in verbinding staan van de centrale met de voertuigen
* aankomstgarantie bij aansluiting op ander vervoer
* prioriteitsritten: voorrang geven aan ritten naar begrafenissen, crematies, huwelijken en het ziekenhuis

* klachten: de vervoerder dient binnen 30 dagen een verbeterplan op te stellen als het aantal gegronde klachten gedurende drie achtereenvolgende maanden groter is dan twee klachten per 1000 ritten.

Extra maatregelen
Het huidige aanbod van maximaal 7 zones per rit blijft gehandhaafd. Daarnaast worden in het contract de volgende maatregelen opgenomen: er komen een terugbelservice en een algemeen servicenummer. Daarnaast wordt afgesproken dat maximaal 2 personen achterin de taxi mogen zitten. De extra kosten die hiermee gepaard gaan kunnen worden gedekt uit een gereserveerd bedrag voor nieuw beleid binnen de WVG.

Aanbesteding
Op 1 februari 2002 sloot de inschrijving. Op dat moment waren er vier offertes binnengekomen. Twee daarvan voldeden niet aan de selectiecriteria. Van de overige twee is de prijs-kwaliteitverhouding vastgesteld, aan de hand van de gunningscriteria en de systematiek uit het bestek. Daarbij haalt Personenvervoer Groningen BV de hoogste score. De zes deelnemende gemeenten nemen rond deze tijd ieder een besluit, waarna de contractsbesprekingen met Personenvervoer Groningen BV zullen volgen.