Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Mercury Interactive introduceert eerste testtools voor webapplicaties met Microsoft Visual Studio.NET

Automatisch gegenereerde tests maken snelle ontwikkeling van XML web-diensten mogelijk.

Utrecht, maart 2002 - Mercury Interactive heeft haar testtools LoadRunner en Astra LoadTest geschikt gemaakt voor Microsoft Visual Studio.NET. Daardoor zijn ontwikkelaars in staat automatisch virtuele gebruikers binnen Microsoft Visual Studio.NET-gebaseerde applicaties te creëren die kunnen worden hergebruikt binnen LoadRunner en Astra LoadTest. Als de.NET-applicaties in productie zijn genomen, kunnen de ontwikkelaars de scripts hergebruiken die gemaakt zijn met Topaz, de onwikkelomgeving van Mercury Interactive. Daarmee besparen ze kostbare tijd en middelen om eventuele performance kwesties te volgen, op te sporen, te diagnostiseren en op te lossen.

"Visual Studio.NET is de meest productieve ontwikkeltool om
.NET-toepassingen te maken," zegt David Lazar, group product manager van de divisie voor ontwikkelaars en platforms bij Microsoft. "Dankzij de integratie van Mercury Interactive's testtools met Visual Studio.NET krijgen ontwikkelaars een betrouwbaar en makkelijk hulpmiddel waarmee nieuwe applicaties gegarandeerd naar verwachting presteren."

Dankzij de integratie van LoadRunner en Astra LoadTest in de Microsoft ontwikkelomgeving kunnen ontwikkelaars Microsoft Visual Studio.NET gebruiken om applicaties te volgen en te testen die geschreven zijn in Visual C++.NET, Visual Basic.NET, en Visual C#.NET. De testmiddelen van Mercury Interactive zorgen ervoor dat testen, volgen en prestatiemanagement van MVS.NET-toepassingen versneld uitgevoerd worden. Zo kunnen klanten snel en efficiënt toepassingen testen en zich ervan verzekeren dat ze naar verwachting presteren. Ook kunnen ze de performance van applicaties afregelen nadat deze in productie zijn genomen.

"Een inzichtelijke testomgeving stelt ontwikkelaars in staat de volgende generatie toepassingen op een snelle en betrouwbare wijze te genereren", zegt Jonathan Rende, vice president product marketing van Mercury Interactive. "Dankzij de combinatie van onze toonaangevende testoplossingen en Microsoft Visual Studio.NET krijgen ontwikkelaars en testers een makkelijke en productieve omgeving ter beschikking, van waaruit op efficiënte wijze betrouwbare en schaalbare applicaties ingezet kunnen worden."

LoadRunner, Astra LoadTest en Topaz
LoadRunner is de toonaangevende tool voor belastingtests, die gebruikt wordt om de performance van bedrijfsapplicaties te voorspellen bij hoge belasting of hoge gebruikersaantallen. LoadRunner kan de gedragingen nabootsen bij een belasting van duizenden gebruikers en daardoor problemen signaleren en identificeren.
Met Astra LoadTest kunnen op een snelle en eenvoudige wijze de schaalbaarheid en de prestaties van web-applicaties getest worden. Astra LoadTest kan de verkeersstromen van tientallen tot honderden gebruikers nabootsen om flessehalzen op te sporen om bevindingen van gebruikers te optimaliseren.
Topaz tenslotte is ontworpen om de prestaties van bedrijfsafpplicaties te kunnen diagnostiseren. Met Topaz kunnen organisaties 24 uur per dag, 7 dagen per week alert inspelen op prestatiekwesties als er zich problemen voordoen. Topaz meet de bevindingen van eindgebruikers en vergelijkt deze met basisgegevens in bedrijfs- en webinfrastructuren binnen en buiten de firewalls en binnen toepassingen. Daardoor kunnen organisaties gebruikers een constante beschikbaarheid van hun infrastructuur garanderen.

Mercury Interactive
Mercury Interactive is sinds 1989 internationaal leverancier van oplossingen voor het continu en geautomatiseerd volgen, testen en analyseren van de prestaties van webapplicaties en bedrijfs-informatiesystemen. De automatische testsoftware en de ondersteunende diensten van het bedrijf helpen bedrijven bij het realiseren en onderhouden van kwalitatief hoogwaardige applicaties. Over de hele wereld zetten gebruikers de oplossingen van Mercury Interactive in om de kosten van apparatuur en de operationele kosten te minimaliseren om zo hun concurrentie-positie significant te verbeteren. Mercury Interactive heeft ruim 10.000 gebruikers, waaronder ontwikkelaars en gebruikers van B2B en B2C e-business systemen, Internet Service Providers (ISP's) en Application Service Providers (ASP's). Uit cijfers van het internationale markt-onderzoeksbureau IDC blijkt dat Mercury Interactive met een aandeel van 45% veruit marktleider is op het gebied van geautomatiseerde testtools.
Mercury Interactive heeft het hoofdkantoor in Sunnyvale (Californië) en vestigingen in meer dan 20 landen. De aandelen van het bedrijf staan onder de naam MERQ genoteerd aan de Nasdaq National Market. Meer informatie over Mercury Interactive is te vinden op www.mercuryinteractive.nl.



Ingezonden persbericht