AutoRai

6-3-2002

Suzuki Wagon R+ nu ook in 1.0-liter uitvoering

Met de komst van de Wagon R+ in een 1.0-liter uitvoering zet Suzuki een prijsbreker op de markt. Aan de 1.0 GA Basic, hangt een prijskaartje van slechts 8.999.

De nieuweling beschikt in de GL-uitvoering over comfort- en veiligheidsverhogende extras als centrale deurvergrendeling, elektrisch bedienbare ramen voor, hoofdsteunen achter, toerenteller, getint glas en twee airbags voorin, maar staat toch al voor 9.999 euro op de prijslijst. Aan de voordeligste versie, de 1.0 GA Basic, hangt zelfs een prijskaartje van slechts 8.999 euro.

Voor de aandrijving zorgt een pittige driecilindermotor met een inhoud van 993 kubieke centimeter, die goed is voor een maximum vermogen van 39 kW (53 pk). Opmerkelijk is vooral het lage brandstofverbruik: met 1 liter benzine kan 16,4 kilometer worden afgelegd (testcyclus volgens EG-norm 99/100/EG).

Ook als GA Basic is de Wagon R+ nog voorzien van onder meer elektrisch verstelbare buitenspiegels, een airbag en een in delen neerklapbare achterbank.

De stijlvolle Wagon R+ geldt als een van de grote succesnummers van Suzuki op de Nederlandse markt. Nu naast de uitvoering met 1.3-liter benzinemotor ook een 1.0-liter variant wordt toegevoegd, zal de belangstelling zeker toenemen.